MODERNE: Brava 25 er en moderne utgave av legendariske Muscadet.

Brava 25 – Moderne utgave av klassiker

Muscadet er en sjøsterk liten fransk havseiler lansert i 1963. Nå bygger et fransk verft originalen, samt en litt større og mer moderne utgave.

Publisert

Muscadet er bygget i kryssfiner, og båten kan sees som forgjengeren til RM. Muscadet er bare 24 fot, men er både sjøsterk og praktisk. Chantier Brava skapte gode minner for mange besøkende på båtmessen i La Rochelle i 2020 da de viste frem sin nybygde versjon av den geniale konstruksjonen. Nå har verftet fått hjelp av VPLP til å utvikle en moderne versjon av klassikeren, Brava 25.

LEGENDE: Nybygget Muscadet ble vist frem under utstillingen La Rochelle i 2020.
SMYKKE: Muscadet i ny utgave bygget tradisjonelt.

Kompakt turbåt

Verftet beskriver Brava 25 til å være en «Pocket cruiser», en turseiler for fire persjoner for dagsturer og enkle overnattinger. Båten vil få en CE sertifisering på kategori B, som gjør den egnet for seilas i åpent farvann.

25-foteren får en stor cockpit som kan åpnes til en diger badeplattform.

Overbygget er trukket helt ut til ripa, som gir mye volum under dekk.

Båten får en rigg uten akterstag. Det gjør det mulig med et storseil med firkantet topp. 25 foteren vil få en elektrisk innenbordsmotor, eller utenbordsmotor med bensin eller strøm.

Båten vil veie 1,6 tonn, og ha en fast kjøl på 600 kg.

100 % trebåt

Også Brava 25 blir bygget i tre. Den får kryssfinerplater er limt fast i en ramme, bygget i tre. Materialene vil være ECO-sertifisert, og det vil bli benyttet et minimum av lim. Båten skal være enkel å resirkulere.

INNREDNING: Store skrogvinduer og et overbygg helt tl ripa vil gi en luftig opplevelse under dekk.
MODERNE: Brava 25 får en funksjonell cockpit.
TØFF: Brava 25 er konstruert av VPLP: