VIND: I fjor var det svært mye vind. Det skapte problemer for mange av deltagerne.

Verdensmesterne samles i rekordstor regatta

Défi Vind samler 1300 seilere og 100 verdensmester titler.

VINNER:Pierre Mortefon vant mot alle stjerne i fjor. Like bra gikk det med hans søster som ble beste jente. Men så seiler de i kjent farvann.

Défi Vind arrangerer for 16. gang. Regattaen holdes i Middelhavet nær grensen til Spania. Défi Wind Gruissan har på disse årene forandret brettsporten. Arrangementet er langt mer en regatta. Det er en festival som får Milk Festival i Norge på 80-tallet til å blekne. Men Défi Wind har noe som kan sammenlignes med Milk. Arrangementet er som en magnet for seilstjerne, selv om det ikke er noen pengepremier.

Felles start

Det unike med regattaen er at alle deltagerne starter på samme linje. 1300 brett i samme felt. Amatører mot verdens beste. Seilasene starter med en harestart hvor arrangøren kjører en RIB i høy fart som danner startlinjen. 

Påmeldingen åpnet 1. Februar, og etter tre uker var påmeldingen full med 1300 deltagere fra 38 ulike nasjoner. Etter en rask titt på deltagerlisten er det syv norske deltagere. Alt som kreves for å delta er en alder over 13 år. Av sikkerhetsutstyr er det kun nødvendig med en våtdrakt, samt et 3 meter langt tau. Flytevest er ikke nødvendig, men det er forbudt med ballastvest.

Lett vind

Det er ofte bra med vind. I fjor var det vind opp mot 20 m/s som gjorde at bare et fåtall fullførte maratonseilingen. I år er det meldt mindre vind, så lite at det kan bli en utfordring å få seilt som planlagt. Banen er ca 22 nm lang (40 km) som seiles med to runder. Banen ligger 90 grader på vindretningen. Det seiles flere seilaser. Over fire seilaser vil dårligste plassering bli strøket.

Mot legendene

De norske seilerne i Frankrike denne helgen er: Bård Bendiksen , Per Mjaatvedt, Magnus Vassbotn, Miriam Rasmussen , Henrik Andreas Riseng, Kristian Skorgevik, Lars Thorenfeldt. De får måle krefter mot vinneren fra i fjor, Pierre Mortefon, verdens raskeste seiler Antoine Albeau, og legender som Björn Dunkerbeck og Anders Brindgal. Også OL-vinneren i RS:X Julien Bontemps samt en rekke kjente navn fra World Cup er på plass.

Défi Vind har startet å spre seg. 10. Til 14. Juni vil et tilsvarende arrangement bli holdt på Bonaire i Karibia.

  

VINNER:Pierre Mortefon vant mot alle stjerne i fjor. Like bra gikk det med hans søster som ble beste jente. Men så seiler de i kjent farvann.