KARIBIA: Bror Sonne og en venn seilte til Karibia med en eldre Malö 40. Det har det blitt foredrag om.

Langturforedrag for unge seilere

Journalist i SEILmagasinet Bror Sonne var bare 19 år da han og en venn satte kursen mot Karibia. Det skal han snakke om hos KNS.

Publisert Sist oppdatert

Bror Sonne ønsker å motivere flere unge til å ta steget ut i verden, og mener det lar seg gjøre på et moderat budsjett. Sonne klarte å finansiere turen ved ett hardt års jobbing etter videregående, og fikk lagt opp penger til et stramt reisebudsjett. Foredraget den 17. april kan være nyttig både for unge, eller for bekymrete foreldre.

Just do it

Gjennom historiene fra turen vil Bror trekke ut poenger om langturseiling som også har relevans for andre type seilere, og for livet på land. Når er man «ship shape»? Når er mannskapet klare? Når bør man bli i havn og når bør man kaste loss?

For mange som pønsker på langtur så vil svaret ende opp med å bli «senere», men som vi ser med Brors eksempel så er «nå» ofte et like så riktig svar. Det finnes tilnærminger til langtur som gjør det mulig å seile langt for en billig penge, men hvor går da grensen mellom vågemot og dumdristighet?

Under foredraget vil Bror reflektere på spørsmål som disse og se på langturseilernes verden, sett fra et noe uvanlig ståsted. Foredraget egner seg for seilere av alle slag, men og for de som vurderer å våge på andre områder av livet.

Mer info om foredraget finner du her.

Bror Sonne

Bror Sonne, 24, vokste opp i en famille uten seilbakgrunn, men interessen skjøt fart da han som 15 åring skrapte sammen komfirmasjonspengene og kjøpte en Maxi 77 sammen med venner. Deretter fulgte studier i London hvor Sonne studerte fotojournalistikk. Da studiet var fullført sist sommer, seilte Bror Sonne fra Tromsø til Grønland. Han har også vært seilinstruktør for KNS, seilt regatta med 11 MOD og jobbet i båtutstyrsbutikk.

Fra august 2022 har Sonne jobbet fast som journalist i SEILmagasinet. Han har i løpet av vinteren holdt sitt foredrag i en rekke seilforeninger.

Bror Sonne er også på søken etter en brukt seilbåt, en prosess som blir dokumentert i YouTube-serien «Bror kjøper bruktbåt»