Pauline Book Bratbak har kommet hjem før båt og mann fra Karibia. Mannen håper å nå VM i X-99 som går fra Åsgårstrand om litt over en uke.
Ny havn på vei
Deilig å bade i Åsgårdstrand
VG melder om 30 grader i tiden fremover. Da er det ikke vondt å være på seiltur.

Pangstart på ferien

28 grader og deilig vind fra øst ga en flott slør ut fjorden.

Publisert Sist oppdatert

Varmt og god vind er ikke en vanlig kombinasjon i norske farvann. Det var det i Oslofjorden i dag. Fem timer fra Asker til Åsgårdstrand med skarp slør. Det var faktisk deilig at seilene skygget for vinden. I starten var det vindstille. Da tenkte jeg, det er jo egentlig deilig med litt vær og vind også. Noen minutter senere kom vinden og motorene ble skrudd av.

For å bade

Åsgårdstrand her en fin badestrand. Det er viktig når man seiler med ungdom. Vannet har en deilig temperatur, men det er litt grumsete.

Ombygging

Havna i Åsgårdstrand utvides. Det bygges ny gjestehavn som en ytre ring for havna. Den er ikke klar til å ta imot sommergjester enda. Vi prøvde å ligge der vi lå sist vi var på besøk, men havna har fått nye flytebrygger, og båsen vi fant var privat, og det tok ikke lang tid før vi ble jaget.

Apartheid i havna

I Åsgårdstrand har de delt havnen i to, en for seilbåter og en for motorbåter. Vi møter Pauline Book Bratbak på brygga som følger Optimistseileren.

    – Etter å ha fått en ren seilbåt havn, er det blitt plass til flere seilbåter i havna. Det gjør at seilmiljøet har blitt større, og at det er nå flere aktive seilbåter i foreningen.

Vi la oss på gjesteplassen til seilforeningen og har strøm og vann på brygga. Her er det også gratis internett.

På jakt etter en god havn? Søk i havneguiden på havna.com.

Vindstille innerst i Oslofjorden. Det ble motor første timen.