Jæren; hjem kjære hjem

Verdensmester i kiting, Kari Schibevaag, mener få steder i verden slår de hjemlige strendene på Jæren når det gjelder kiteforhold. Se den siste videosnutten fra Kari.

Publisert Sist oppdatert

HJEMKJÆR: Kari Schibevaag og hunden Truls på SUp-brett hjemme i Hafrsfjord 22.desember 2010. Alle foto: Linn Krogh Hansen, video: Kari Schibevaag og Morten Gjerstad.

Ifølge Kari Schibevaag er er strendene på Jæren blant verdens beste for kiting. Selv om den norske verdensmesteren stadig er på farten og kiter på langt mer palmekledde og eksotiske steder, ser hun alltid frem til å komme hjem til Stavanger og Hafrsfjord.

For tiden befinner Kari seg på bølgene utenfor Cabarete i Den dominikanske republikk, hvor hun vil oppholde seg frem til hun kommer hjem til jul.

SUP- et alternativ i vindstilla

På vindstille dager tar stavangerjenta med seg SUP-brettet og padler av gårde sammen med "nevø-hunden" Truls, som er hennes faste følgesvenn til vanns og til strands. Med gåavstand til Sverd i fjell-stranden i Hafrsfjord og kort kjøreavstand til Jæren, bor kitemesteren perfekt til for å drive vannidrett, også om vinteren.

Høysesong i bølgene

Vinteren er også høysesong for bølgersurfing på Jæren. Da er bølgene på sitt beste, mener flere av surferne redaksjonen snakket med under besøket hos Kari Schibevaag og Jær-surferne rundt juletider i fjor.

Les mer her: Surf' s Up!

Filmsnutten under er filmet av Kari Schibevaag og Morten Gjerstad, som en aldri så liten hyllest til de ville, forblåste strandområdene sør for Stavanger.