– Her trives vi!
Gjermund Jamtveit med dagens fangst.

– Her trives vi!

Ovnien «Jageren» er kommet til Rio de Janeiro i Brasil, forteller skipper Gjermund Jamtveit til Seilas i et ferskt reisebrev fra sambabyen.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Telemarkbåten "Jageren" er for tiden i Rio. Alle foto: Private/Knut Lande.

– Under innseilingen så vi Sukkertoppen og Kristusfiguren selv om vi hadde lavt skydekke og regn.

Telemarksbåten  ligger med akterenden inn til brygga på yachthavna ”Gloria”.

Jobber med watermakeren

– Foreløpig er det mye mekking, det er alltid noe å forbedre, forteller skipperen. Watermakeren volder problemer, men gutta nærmer seg en løsning. Rørlegger Gunvald Trulssen fra Kragerø, som er en del av mannskapet, har jobbet mye med den og ser en lønsing.

Mesteparten av seilasen fra Salvador har mannskapet hatt fin vind inn aktenfra, og det har blitt mye genakkerseiling.

– I Salvador satte vi genakkeren på rull og nå ruller vi den den inn og ut. Den løsningen kan jeg nesten ikke få fullrost, alt er blitt så mye enklere, skriver skipperen.

Underveis har mannskapet vært  innom feriestedet Seguro, hvor de lå til kai på et hotell med svømmebasseng som ble flittig brukt.

Øygruppen Abro

– lhos  ligger et stykke ut i havet, men vi tok turen innom og kastet anker for to netter. Øygruppen er fredet, men vi fikk med oss oppsynet for reservatet og fikk en hyggelig omvisning på land, riktignok på portugisisk, så vi strevde litt. Ovinseilerne var også innom feriestedet Buzios, som skal være seilerarena under OL i  Rio de Janeiro i 2016.

Når vi seiler går vi firetimers vakter med åtte timer av, Gunvald har 8 - 12. Ole  12 - 4 og Knut 4 - 8 og jeg kan vekkes når som helst for å hjelpe til eller noe må diskuteres. Frokost, lunsj og middag legges til vaktbyttene. I tillegg har vi kaker , kaffe og cola ved tretida. Etter middag før det blir mørkt justerer vi seilføringen slik at den skal være mest mulig passende for natta. Livet til sjøs er herlig!

– En ukes tid til i Rio med noe mekking og nyting av Rio så seiler vi videre sydover med mål om å feire karneval i Florianopolis, sier Gjermund til slutt til Seilas.