Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

En ildsjel og en seiler

Erik Kristiansen er kjent for mange som en ivrig seiler og en aktiv bidragsyter i Bundefjorden Seilforening. Han er nå i ferd med å avslutte byggeprosjektet vårt på Myren etter snart tolv års innsats.

Arne Isaksen • Det hele begynte på begynnelsen av 1980-tallet, da han traff Tone, som senere ble hans kone. Tones familie var ivrige seilere og Erik ble med på seilturer med familien Hjerpsets Maxi 84. De første årene ble det turseiling før Erik mønstret på som mannskap hos svigerfar og senere seilte Cayenne 42 med Tor Johansen. Det ble en del Færderseilaser og andre større regattaer.

Erik ble først medlem i Bundefjorden Seilforening på midten av 1990-tallet. Den virkelig aktive seilkarrieren begynte noen år senere, som mannskap på bror Jarles X-79. I 2001 gikk de sammen og kjøpte en x-332 og dannet da Team Xtreme. Mye trening og et godt sammensveiset team gjorde at de stadig bet godt fra seg i regattasammenheng, og i 2006 ble X-en byttet ut med en Grand Soleil 37. Gode forberedelser samt løpende investeringer i nytt utstyr førte til at de toppet det hele med bronse under EM på Hankø. Erik legger her til at uten god støtte hjemmefra, hadde ikke denne satsingen vært mulig.

GRAND SOLEIL : «X-treme» var fryktet på regattabanen.
PROSJEKT: skur til oppbevaring av jolleutstyr på Myren blir ferdig til våren.

Etter EM ble båten solgt og Erik tok et par hvileår fra seilingen. Nå seiler han som mannskap på «Magic» og trives godt sammen med en fin gjeng seilere. Han deltar også som mannskap på «Al Capone» i Middelhavet.

Som foreningsmann har Erik satt sine spor. Da han ble valgt til leder av foreningen i 2009 hadde vi nettopp fått nytt klubbhus, men det første han måtte ta tak i var å redde bryggene for kjølbåter. Feil med papirarbeidet gjorde at kommunen ba oss fjerne hele bryggeanlegget og truet med bøter. Kort fortalt så ordnet Erik opp, noe mange kan være glade for i dag.

Det neste marerittet ble Myren. Først måtte konteineren vi brukte til lagring av utstyr fjernes, og en periode sto vi i fare for å miste bruksretten for hele området. I 2014 ga han seg som leder etter noen intense år.

De siste 12 årene har vært en kamp mot politikere, byråkrater og andre som har skapt mye arbeid og til tider stor frustrasjon. Erik har ikke kjempet denne kampen alene, men har vært med på hele prosessen. Stor var jubelen da vi høsten 2021 endelig kunne starte byggingen av skur til oppbevaring av jolleutstyr på Myren.

Når dette skrives er byggeprosjektet snart ferdig, mye takket være Eriks innsats.

Nå ser han frem mot en litt roligere periode og satser på gode resultater på regattabanen om bord i «Magic».

Nå er vi i gang igjen

Når dette leses har vi avholdt vårt første årsmøte på to år som fysisk møte. Det er deilig med litt normale tilstander igjen og vi gleder oss også til den utsatte årsfesten, som avholdes 1. april.

Sesongen står for døren og det begynner å haste med alt vi skulle ha gjort med båtene før sesongen. Noen er som vanlig klare, andre begynner det å haste for. De ivrigste seilerne er allerede ute og trener på vannet og en stor gjeng jolleseilere ser frem mot påsken i Garda.

De unge håpefulle jolleseilerne gleder seg til å komme i gang og nye talenter vil dukke opp i løpet av sommeren. For kjølbåtseilerne vil sesongen bli «normal» igjen, og vi forventer som vanlig stor innsats og forhåpentlig gode resultater.

Endelig kan vi også se frem til å ta i bruk våre nye fasiliteter på Myren. Siste skrue er snart montert og ivrige, men kanskje også litt slitne dugnadshelter kan se på hverandre og være meget fornøyd med innsatsen.

Mange har stått på mye og en stor takk til dere alle. Vi får håpe sesongen som kommer vil bli husket som den sesongen med mye glede og fin seilas.

God sesong,

Arne Isaksen, styreleder i Bundefjorden Seilforening

Bundefjordens egne arrangementer sesongen 2022

7.–8. mai: Neglspretten, OAS-cup.

Joller.

4.–5. juni: Vårcup. NorRating,

Express, Knarr, tur.

15. oktober: Opplagsregatten. NorRating, Express,

Knarr, Tur

Det er bare å legge inn i kalenderen! Vi ser frem til stor deltagelse, med egne klubb-båter og vi ønsker velkommen til båter fra andre seilforeninger. Vi kan garantere topp hyggelig, sosial samling på brygga med premieutdeling og god mat og drikke for alle deltakende.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.