Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

Team Masito under Skagen Race 2018.

Team Masito gjør seg klar for Gotland Runt

I år har Team Masito tatt på seg utfordringen å seile Gotland Runt i Østersjøen. En regatta som strekker seg over 350 nautiske mil, med start fra Sandhamn 30. juni, deretter rundt Gotland og helt tilbake igjen. Hvorfor reise så langt bare for å seile en så lang regatta?

Eivind Bakke, skipper på «Masito» • Svaret er enkelt: Det er teamet som motiverer. Hver onsdag og mange helger stiller teamet opp, alltid like positive. Teamets kjerne har seilt «Masito» i over 15 år. På dette racet blir også egne sønner, en av deres samboere og en god kamerat med. Alle har solid seilkompetanse. Dette er omtrent det samme teamet som var med å seile «Masito» til en 4. plass på Shetland Race i 2018. 

Dag Harald Østlie, Per Haugen, Roger Kolstad, Marthe Haugen, Mikael Heimonen, Marius Bakke, Sindre Bakke, Tobias Bakke, Ragna Oline Lindhagen, Kristian Østlie og meg selv utgjør Team Masito på denne regattaen. Vi er mange om bord og skal holde bedre, døgnkontinuerlig fokus underveis enn konkurrentene. Jeg er ydmyk og stolt over å ha med et så slagkraftig team!

Regattaen vil sannsynligvis by på både stille hav og friskere forhold over de 352 nautiske milene. Vi er glade i friske forhold og gjerne med litt sjø, da trives «Masito» best. Logistikken er omfattende, med en reisevei på 630 nautiske mil, inkludert transport og forberedelser med involvering av 15-16 personer som bruker en del av ferien til gjennomføringen.

Det er ikke bare regattaen som lokker. Sosialt samvær er en vesentlig del av reisen. Latteren sitter løst, den litt «dårlige» humoren er der hele veien, maten er viktig både underveis og i havn, så det er godt vi har egen kokk om bord. Teammestring og samhold er nøkkelordene for Team Masito.

Jeg seilte seilv Gotland Runt for 35 år siden og endte på en 10. plass. Nå er det på tide å prøve igjen og forbedre resultatet betydelig. Team Masito står klare for et utfordrende og helt sikkert minnerikt Gotland Runt-eventyr i 2024.

Vinterdrømmer

Arne Isaksen • Nå, mens snøen laver ned og det er noen måneder til sesongen starter opp igjen, kan vi ha litt tid til ettertanke og drømme litt. 

Noen husker nok det fine høytrykket vi hadde i juni, med flotte dager med sol og behagelige vinder, men de fleste husker nok sommeren 2023 som året det regnet og blåste hele juli. Tross skiftende vær seilte vi jo likevel, og seile skal vi gjøre denne sommeren også. Noen sier at når det er en snørik vinter blir sommeren desto bedre. La oss håpe på det. 

Dette er også tiden da vi bør få gått over seil og utstyr. Ikke gjør som mange andre og vent til uken før sesongstart. Det er nå seilmakere og andre har tid til å ta i mot reparasjoner, vedlikehold og bestilling av nytt utstyr. 

Mange legger nå planer for sesongen og plotter inn regattaene de skal være med på og hvor mye de må trene for å nå målene. Seile mer og seile bedre er noe mange snakker om enten man seiler kjølbåt eller jolle. 

Det fysiske grunnlaget kan vi alle legge nå. Enten det er trening inne på helsestudio eller utendørsaktiviteter som ski, skøyter eller annet. God fysisk form er uansett bra for en seiler. 

Godt nytt år med håp om en fin seilsesong!

Arne Isaksen, leder Bundefjorden Seilforening

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.