Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

ITALIA: Melges 32 kjørt hjem over alpene.

Ungdomssatsing i Bundefjorden

Super rask 32-foter skal holde på ungdommen i Bundefjorden Seilforening.

Nye muligheter

Forhåpentligvis får vi gjennomført årsmøte og premieutdeling 16.mars på tradisjonelt vis, men vi har en plan B der vi legger opp til elektronisk årsmøte. For seilsesongen som venter håper jeg også at den kan gjennomføres på en normal måte. Uansett gleder vi oss til å ta fatt på en ny sesong.

Det som har gledet meg under pandemien er at vi har greid å opprettholde et noenlunde bra tilbud til våre medlemmer og at medlemsmassen er stabil. Det er to viktige årsaker til dette, det ene er fin tilgang på nybegynnere og vår satsing på dameseilere som har ført til flere nye damer til foreningen.

2022 blir året da vi endelig kan tilby våre jolleseilere gode fasiliteter. Platting på 350 kvadratmeter ble bygget på dugnad før jul og nå bygger vi skurene. Endelig får jolleseilerne rom for oppbevaring av seil og utstyr. Det har tatt mange år og mye papirarbeid og møtevirksomhet før vi endelig kunne sette spaden i jorden i fjor høst. Takk til alle som har bidratt.

2022 er frivillighetens år og jeg vil påstå at Bundefjorden Seilforening går foran som et godt eksempel. Vi er tuftet på frivillig innsats og mange tillitsvalgte og andre legger ned en betydelig mengde arbeid. Byggeprosjektet vårt på Myren hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten dere. Takk til alle medlemmer som bidrar.

Arne Isaksen, styreleder i Bundefjorden Seilforening

Denne høsten har vi gått til innkjøp av en Melges 32. Båten, som har fått navnet Hotshot, ble hentet i Italia i november, og ligger nå i vinteropplag mens vi forbereder oss til våren. Båten vi kjøpte kom fra et av de beste Melges 32-lagene i Europa, og er i topp racing-stand. Med båten fulgte nærmere 50 seil og store mengder ekstrautstyr.

Mannskapet som har gått til innkjøp av båten er en blanding av unge, og eldre, mer erfarne seilere. Prosjektet er ment å bidra til å øke kunnskapen og erfaringen innen kjølbåtseiling, spesielt for de unge seilerne. Vi har som mål at denne læringen skal skje gjennom regattaseiling. Med på laget har vi blant annet Peer Moberg, som skal bidra til å overføre kunnskap til de yngre seilerne. Da flere av de yngre seilerne er aktive ILCA-seilere, vil satsingen fungere som et supplement til jolleseilingen.

Grunnen til at vi valgte nettopp denne båttypen er først og fremst at det er en regattabåt. Samtidig som den ikke er uhåndterbart stor med tanke på logistikk, så tillater båttypen et stort mannskap. Båten kan også trekkes på henger av en vanlig familiebil. For å finansiere kjøpet av båten har vi dannet et spleiselag blant mannskapet. Dette bidrar til å holde kostnadene lave for enkeltseileren, samtidig som det gir oss muligheten til å konkurrere på et høyt nivå. Vi ønsker å holde driftskostnadene lavest mulig, uten at det går på bekostning av båtens konkurransedyktighet. Sånn sett kan satsingen sees på som et lavterskeltilbud for konkurranseseiling på høyt nivå.

Planene for sesongen 2022 begynner å komme på plass. Vi planlegger å delta på de ukentlige onsdagsregattaene i Bundefjorden, samt flere av de større regattaene i Norge. Vi har som mål å delta på Skagen Race, Færder’n, ORC-NM, ORC-EM og hollenderen. Forhåpentligvis gir dette oss gode erfaringer, samtidig som vi får muligheten til å konkurrere i store felt. Spesielt under ORC-EM håper vi på å kunne være med å kjempe blant de beste i Europa. I mellomtiden gjør vi de siste forberedelsene før sesongen, og gleder oss til våren kommer.

Anne Berggraf

Ikke alle følger sesongen

Romjulsseilasen utenfor Asker ble også i år gjennomført. Fra Bundefjorden stilte Marius Bakke med Expressen sin, «Salacia». Den uformelle regattaen har blitt gjennomført i mange år, og for Salacia har deltagelse her blitt en tradisjon. Tett seiling i lett vind gjorde at Salacia var i mål rett bak Fritt Fram som båt nummer to. På korrigert tid holdt dette til seier, som er første gang for Salacia.

Værforholdene var gode, med lett vind, OK temperatur og lite snø. En perfekt dag på sjøen! Årets bane gikk fra Vollen, over fjorden til Torskegrunnen vest for Steilene og tilbake. Med vindvinklene ga det en kombinasjon av lens og slør for store deler av regattaen. Salacia fikk en god start og bra fart over fjorden med resten av feltet tett bak. Denne ledelsen holdt nesten helt til runding Torskegrunnen før både Fritt Fram og Tor tok igjen Salacia. Rett før mål kom det en dreining som gjorde at Salacia tok igjen Tor og var i mål sekunder bak Fritt Fram. Vinden var fin med 2-4 m/s og (heldigvis) bare et par minusgrader. Mannskapet for årets regatta var: Marius Bakke, Sindre Bakke, Sindre Sørensen, Erik Skagen og Kristian Østlie.

Salacia anbefaler alle å bli med på romjulsseilasen fremover, da dette er en fantastisk mulighet til å nyte et avbrekk fra juleselskaper og lufte seilene! Salacia kommer tilbake.

Anne Berggraf

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.