SEILNORGE – BUNDEFJORDEN SEILFORENING:

Fine kappseilingsmuligheter i vente

Vi i Bundefjorden Seilforening har en midtukeregatta vi er stolte av, og som engasjerer mange seilere hver eneste onsdag i sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Vi har de siste årene byttet mellom å seile pølsebane på den fine banen vår, der vi har mulighet til å velge mellom toppmerker til enhver vindretning, og langbaner på faste merker rundt øyene.

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra seilerne på arrangementene, og fortsetter i 2019 med å arrangere regattaer som gir utfordring og seilglede for så mange som mulig både av våre egne medlemmer og seilere fra andre foreninger.

Vi jobber hele tiden for å gjøre våre seilaser og arrangementer bedre, og vi forsøker etter beste evne å følge med i tiden når det gjelder utviklinger i det sportslige og rammer rundt arrangementer.

Vi har erfart at mange ønsker å starte sesongen tidlig og avslutte sent, og vi har derfor i år, som i 2018, planlagt å arrangere 20 onsdagsseilaser.

Vårsesongen vil starte 24. april og vare til 26. juni, og høstsesongen vil være 7. august til 9. oktober.

I tillegg til midtukeregattaene arrangerer vi hvert år Bundefjorden Rundt og Opplagsregattaen for både entype og NOR Rating.

I år vil Bundefjorden Rundt arrangeres helgen 18.–19. mai med langbane på lørdagen og pølsebaneseilaser på søndagen. Alle entype-klasser vil være invitert og det vil bli arrangerte egne starter for både shorthanded- og entype-klasser med flere enn fem deltakende båter.

Opplagsregattaen arrangeres i år 12. oktober, og vi vil som vanlig avslutte sesongen med langbane på faste merker rundt øyene.

Vi i Bundefjorden Seilforening ønsker å komme i kontakt med seilere som fortsatt ikke har tatt steget inn i kappseilingsverdenen. Vi tilbyr egne starter og baner for tur-klasse på alle våre arrangementer.

I praksis betyr dette at alle kan være med, og at det ikke kreves noe målebrev eller kjennskap til kappseilingsreglene. Alle møter med det utgangspunktet og ambisjonsnivået de har, og får forhåpentligvis en fin dag på fjorden. Vi har mye kunnskap og vilje til å dele den i foreningen. Så ta gjerne kontakt dersom du ønsker innføring i kappseiling eller å være med en båt som mannskap for å lære.

Vi gleder oss til å se gamle og nye seilere i den kommende sesongen. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har noe på hjertet.