Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

Rapport fra Optimist-VM

Dette var da mitt andre internasjonale mesterskap. VM forblir en opplevelse som jeg vil huske for alltid.

GWENAELLE WITSØ BROD • En av de beste tingene som skjedde i VM var at jeg ble bedre kjent og god venn med Milla, som var i laget vårt. Vi hadde det så gøy sammen og det er noe spesielt å dele slike opplevelser med noen som har den samme lidenskapen som deg.

Arrangementet var bra, men det var rart å sette opp et mesterskap på en strand. I løpet av VM var det faktisk fire dager vi ikke kunne seile på grunn av de enorme bølgene. Vi kunne ikke «launche» båtene, og det fantes ikke noen annen vei ut. Snakk om å bli strandet! Kravene for mesterskapets lokasjon bør strammes inn. 

Men heldigvis lot vi ikke dette ødelegge humøret vårt! Optimist-båten ble byttet noen dager med bading, surfing og sosialisering med andre deltagere fra hele verden.

Selv om vi ikke kunne seile, brukte vi tiden på å knytte enda sterkere bånd i laget og vi hadde lange teorikurs og briefinger med trener Simone Ricci hver dag. Det ble mye informasjon, men ga masse lærdom som kan bety mye senere.

Dessverre var ikke forholdene alltid på vår side, alt for lite vind for oss nordmenn. De fleste andre seilerne virket så mye mindre enn oss, som om de ikke hadde spist den samme grøt som oss da vi var små. Resultatene av VM ble ikke helt slik vi hadde håpet. Selv opplevde jeg noen uheldige «black flag»-situasjoner som førte til at jeg ble diskvalifisert fra noen av mine beste seilaser. Men vet dere hva? Dette er en del av læringen. Jeg har lært så mye av opplevelsen, og jeg vet hva jeg må jobbe videre med for å bli enda bedre på taktikk og strategi.

Vi fikk likevel et par dager med god vind der vi virkelig fikk prøve oss i konkurransen. Den siste dagen gikk det bedre for meg og jeg oppnådde en fjerdeplass og en ellevteplass. Jeg er passe stolt av innsatsen min og ser allerede frem til å jobbe mot nye mål. Jeg gleder meg også til en større båt nå som det begynte å bli veldig trangt og vondt i knærne å sitte i den lille Optimisten (som jeg egentlig elsker!)

Halvveis i sesongen

Våren og første del av sommeren har gitt oss mange gode seilminner. De yngste seierne har opplevd mestringsfølelse og stadig bedre seilkunnskaper takket være våre gode trenere. Noen av de litt eldre kan se tilbake på gode regattaresultater og ikke minst har aktivitetsnivået vært bra. 

Kjølbåtseilerne har vært aktive i våre onsdagsregattaer, og vi har også hevdet oss bra i andre, større regattaer. Dameseilerne har etablert faste team og er jevnlig ute og seiler. Det går også rykter om at to team har meldt seg på til dame-NM.

Når dette leses, har vi gjennomført vår årlige regatta mot våre venner i Bundus og i år var det seiling i Oslo-joller. En meget hyggelig tradisjon som alle setter pris på. 

Vi satser på at Bundefjord-seilerne også i høstsesongen hevder seg i regattaene som de deltar i og representerer foreningen på en fin måte.

Etter en ny runde med Plan og bygg i Oslo kommune har vi fått forlenget brukstillatelse på Myren inntil endelig regulering foreligger. Dette gir forutsigbarhet i bruk av området, det er viktig for oss.

God seilas i høst!

 

Arne Isaksen, leder Bundefjorden Seilforening

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.