Shorthandedseilas

SINGLEHANDED: Sindre Bakke (22) seilte den danske shorthandedregattaen Silverrudder i høst.

Ung Bundefjords-seiler i Silverrudder

En ung mann, en gammel båt og to skeptiske foreldre. Sindre Bakke, 22 år, seilte i høst den danske shorthandedregattaen Silverrudder med sin X-79 fra 1983.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen er på 134 nautiske mil og seiles Fyn rundt. Forberedelsene gikk mye på sikkerhet om bord.

Sindre utstyrte båten med AIS og hadde dobbelt sett med VHF om bord. I tillegg hadde han tracking på under hele turen så de hjemme kunne vite hvor han var. Turen ned tok syv dager.

Selve regattaen var utfordrende med mye vind. Selvfølgelig blåste det mest om natten, med over 12 meter per sekund og motvind. Reving under vanskelige forhold var den største utfordringen med en autopilot som ikke var helt med under manøveren.

Regattaen ble gjennomført på 27 timer og Sindre håndstyrte mer enn 95 % av tiden. Autopiloten ble kun brukt noen få ganger. På grunn av værforholdene ble det bare tørt brød og vann underveis. Resultatet ble likevel en meget respektabel 32. plass av 90 påmeldte i klassen.

Hjemturen gikk unna på fem dager med relativt gode vindforhold, men det var kaldt og vått med mye regn. Som den ivrige seileren Sindre er brukte han bare 30 liter bensin på hele turen. Utseilt distanse inklusive regattaen ble på 894 nautiske mil.

Vi gratulerer med vel gjennomført seilas!

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.