Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

SKAL LEDE: Siv Hege Aavik har sagt ja til å følge opp damegruppen fremover.

Damesesongen for Team Naomi

Nå kjenner vi riggen, vi praktiserer en form, men vet at vi må øve mere trim. Men i mål er vi kommet - med noe. Om det kan bli bedre? Så absolutt.

Tekst: Siv-Hege Aavik

Det som for fire sesonger siden startet med et lite opprop fra Anne i Nordstrand Blad og i sosiale medier, er nå blitt til forumgruppe, medlemsgruppe, skippergruppe, Instagram-konto og ikke minst mange nye dameseilere. I perioden har vi fått med over femti damer i båt, mange flere damer ved roret.

Vi er nå rundt 20 - 25 nye damemedlemmer som aktivt benytter seg av «Naomi», Expressen vi disponerer både sosialt, til trening og til regatta.

Forumgruppen på Facebook har rundt 100 medlemmer og i høst har det kommet flere nye seilere som har blitt med ut i «Naomi». Men vi ønsker at enda flere skal ta kontakt og bli med. Skippergruppen, de som kan ta ut «Naomi» alene, har foreløpig vært noe begrenset, men vi håper også denne skal vokse slik at vi får mange nok trygge og villige skippere som kan ta med seg mindre erfarne damer på sjøen. Team Naomi er ikke en kursgruppe, så minimalt med erfaring er ønskelig. Men noen av skipperene har likevel klart å tilby fire nybegynnerkurs det siste året etter ønsker i gruppa. Kurset består av teorikveld og en ettermiddag på «Naomi». Vi håper at dette er noe vi også får til fremover.

Ti klubbregattaer

Noen har vært mer aktive enn andre, men til sammen har vi gjennomført ti klubbregattaer i 2022, x antall seilas, samt organiserte treninger og flere sosiale seilturer. Dameteamet har også bidratt til det sosiale i klubben, på rekeaften og pølsefest. Et godt inkluderende miljø bidrar til at flere vil våge mer, bli tryggere og ønske å bruke av båten mer. Henging på brygga er også fint, lærerikt og hyggelig.

Bundefjorden Seilforening er en klubb der man får råd uten at man må spørre selv. Og når spinnakerfallet blir dratt til topps står det rå muskelkraft klar på brygga, klare til å hjelpe. Mer enn én dame har blitt heist opp i masten.

Omorganisering

Alt tar tid, og alle bidrar frivillig, så vi har ennå litt å gå på når det gjelder organisering, slik at vi fanger opp alle som har ønsker, svarer på henvendelser i alle våre kanaler og ikke minst disponerer tid til egen seiling.

Vi trenger mer trim, derfor har vi i skippergruppen blitt enige om at jeg skal ta litt ledelse for damegruppen. Og glad er jeg for at vi har en direkte linje inn til klubben gjennom Anne Berggraf og Vibeke Lie, som begge sitter i styret. Jeg kommer ikke til å forme dette alene, men jeg vil trekke i både gamle som nye medlemmer.

Den norske seilsesongen er over for de aller fleste i år. Men jeg skal tenke dameteam, organisering, vårsesong og potensialet i hele vinter. Og innspill er ønskelig.

Følg oss her: Facebook > Team Naomi Instagram > naomiseiler_2022 Bli med i Facebook-gruppa > Forum for BSFs dameteam

.

En god seilsesong er over

Endelig fikk vi en normal seilsesong igjen, uten pandemi og de restriksjonene denne førte med seg.

Bundefjorden Seilforening har hatt en aktiv sesong, med unge og litt eldre seilere som har vært på vannet siden påske. Sesongen ble avsluttet både for jolleseilere og kjølbåter i midten av oktober.

Dette har vært en sesong der Bundefjord-seilere har bitt godt fra seg på regattabanen, noe som gjorde at vi stilte lag i Mesternes Mester. Våre unge seilere fikk også en regattahelg i ungdomsligaen, som startet opp i år.

Dette er også en tid på året da det er på tide å takke alle som ha bidratt til de gode resultatene. Uten klassekapteiner, regattakomiteer, foreldre og andre som har stilt opp ville det ikke gått rundt. Bundefjorden Seilforening har heldigvis mange som bidrar på fritiden med stor innsats og iver.

Også dette året startet med en enorm dugnadsinnsats for å få ferdigstilt våre mye omtalte skur og stativer til oppbevaring av utstyr på Myren. Heldigvis kan vi nå, som forening, se frem til andre oppgaver vi kan samles om. Det kan for flere også være positivt å få brukt mer tid på seiling og mindre tid på dugnad.

Takk for sesongen 2022, Arne Isaksen

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

Årets ildsjel: Erik Kristiansen

15. oktober ble Erik Kristiansen kåret til årets ildsjel av Norges Seileforbund. Vi gratulerer - og stemmer i at dette ikke kunne vært mer fortjent.

For de som ikke har lest om Erik tidligere, kan vi gjenta at han har brukt tolv år for å få på plass jolleanlegget på Myren. På PC-en hans ligger det 5000 mailer fra ham om denne saken, og 800 dokumenter. Det har vært en kamp med politikere, etater, medier og naboer.

Mange gode medspillere fra klubben har også bidratt. Når det stormet som verst hadde han mest lyst til bare å gi opp, men som han sier, «den som gir seg er en dritt.»

En dag han gikk hjem og så 10 - 15 barn og unge som sto klare i seilforeningen med hver sin Optimist for å få ut båtene, tenkte han at disse barna kan vi ikke skuffe, og fortsatte å stå på.

I høst sto jolleanlegget på Myren endelig klart, og fint har det blitt. Og som Erik selv sa, det ble ekstra jålete med den nye belysningen som også endelig kom på plass og som nå lyser fint opp anlegget.

Takk for innsatsen, Erik!

En god førstesesong av Team Hotshot

Sju Bundefjorden-seilere fordelt på to lag deltok i år på Mesternes Mester.

Team Hotshot stilte med eget lag under Mesternes Mester etter å ha kvalifisert seg gjennom en gullmedalje i ORCi-NM klasse C. I to dager seilte de i Åsgårdstrand, mot alle de andre som ble norgesmestere i år. Det ble åtte intense og morsomme race, og selv om ikke resultatene ble de beste, var det ikke mangel på latter, smil og jubelrop ute på banen.

Målet Team Hotshot nå har satt seg er å kapre NM-gull også neste år, slik at laget kan komme sterkere tilbake i 2023.