Informasjon fra Bundefjorden seilforening

Eirik Hafver Rønjum er ny i styret.

Nye styremedlemmer i Bundefjorden

Eirik Hafver Rønjum gikk inn i styret i Bundefjorden seilforening vinteren 2023. Han har et særlig ansvar for jollesatsningen. Eirik er selv gammel jolleseiler. I ungdommen seilte han aktivt for Horten seilforening, og deltok blant annet i Nordisk mesterskap – for anledningen arrangert i nettopp Horten, et par hundre meter nedenfor barndomshjemmet. Som voksen har han prøvd seg i Snipe og seiler fortsatt gjerne kjølbåt.

Eirik er opptatt av å vedlikeholde rekrutteringen til seilsporten. Dette preget ham positivt i oppveksten, og han ønsker at flere skal få muligheten til å ta del i seilsporten:

– Naturopplevelsene, strategisk tenkning og - når det blåser - fysisk styrke, er en unik kombinasjon for idretten vår.

Etter selv å ha fått barn, har Eirik selvfølgelig rekruttert sine egne til seilsporten. Dermed kan han gjenoppleve egen oppvekst på regattabanen, nå litt på avstand.

Edvard Aspelund er ny i styret.

Edvard Aspelund vokste opp med turseiling hele sommersesongen med familiens Forgus 31 og deretter en Norlin 37. For vel ti år siden begynte han å delta i regattaer med Norlin-en, og det viste seg å være ganske gøy. Han er oppdratt med at det alltid er regatta så lenge det er to båter på fjorden. Å seile Færdern, Hollænderen og Skagen, vekket lysten på enda mer regattaseiling. Særlig virket det gøy å seile entype, så høsten 2015 kjøpte han en First 31.7, som han stort sett seiler shorthand sammen med storebror Vegard. Duoen deltar i de fleste regattaene i Oslofjorden.

Etter noen år som medlem av regattakomiteen for storbåter, var det helt naturlig å ta sin del av ansvaret for å drive klubben ved å bli med i styret da valgkomiteen spurte. I styret har Edvard ansvaret for det som gjelder kjølbåtseiling, og nå ser han veldig frem til en ny sesong, heretter med egen trener for kjølbåtene på onsdagsregattaene.

Sommeren kommer

Våren er en aktiv periode. Båter og utstyr skal klargjøres for sesongen, og når dette leses er vi godt i gang med treninger og regattaer.

De ivrigste startet opp allerede i påsken med seilturer, og vi andre har kommet etter. Bryggen på Myren er reparert og klar for sesongen takket være en flott dugnadsinnsats. Takk til de som har bidratt!

Årsmøte er avholdt, nye styremedlemmer er på plass og har allerede fått oppgaver å ta fatt på. Rekrutteringen av nye seilere har resultert i at vi får en fin gjeng nybegynnere i Optimist, og også de mer erfarne jolleseilerne er godt i gang.

Vi har dessverre fått nye utfordringer med vårt flotte nybygg på Myren og må igjen gå en runde med plan og bygg for å søke nye dispensasjoner, dette fordi endelig reguleringsplan for området er utsatt i tre år. Heldigvis har vi gode krefter i foreningen som bistår med søknadsarbeidet. Vi håper og tror at dette vil ordne seg.

God sommer med fine opplevelser på sjøen.

Arne Isaksen, leder Bundefjorden seilforening

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.