SEILNORGE - BUNDEFJORDEN SEILFORENING:

En sprek og allsidig 80-åring

Bundefjorden Seilforening ble stiftet i januar 1939. Blant initiativtagerne var Per Lie, Lars Nielsen, Per Stønjum, Helge Hall Torgersen og Christian Von Trepka. Ut fra navnene skjønner vi at seiling er arvelig, for fire av disse har etterkommere som seiler i Bundefjorden i dag.

Publisert Sist oppdatert

Allerede første året gjorde Bundefjorden Seilforening seg bemerket ved å vinne Oslopokalen.

Etter krigen ble det etablert et aktivt Oslo­jollemiljø og vi hadde flere vinnere av landsregattaen i denne klassen. Noen av disse seiler fortsatt, enten i sin gode gamle Oslojolle på tirsdager i Bundus, eller som Terje Hall Torgersen som er aktiv i sin X-332 «Andante» med gode resultater å vise til fortsatt.

Rundt 1960 var det flere som begynte å seile kutter, IOD og 5,5-meter. Her kan det for ordens skyld nevnes et stort oppslag i avisen om Kong Olav som kom på andreplass i en landsregatta, mens Bundefjorden-seilerne Jan Brodin og Terje Olsson som vant kun ble en notis på sportssidene.

Vi hadde i disse årene også noen 30 og 40 kvm spissgattere som hevdet seg i regattaer.

Killing-miljøet vokste frem på slutten av sekstitallet og etter hvert fikk vi også frem et aktivt ynglingmiljø der Bente Bøe et år ble norgesmester.

På jollesiden ble det etablert et flott miljø blant Optimist-seilere, og kjente navn som Eivind Mellebye og Peer Moberg med sin OL-bronse i Laser, og flere unge som fortsatt gjør det skarpt i regattaer.

Jollemiljøet vokste videre på 70-tallet med Flipper og senere 470, hvor brødrene Knutsen og brødrene Eriksen var blant landets beste.

Vi holder fortsatt koken med Caroline Rosmos 6. plass i U21-EM og tre pallplasser til Bundefjorden-seilere i NM samme år.

Kjølbåtseilerne biter også fra seg med klasseseire i Skagen Race, Færderseilasen og Hollænderseilasen.

Det er også en glede å se den store spennvidden blant våre medlemmer. Heidi og Eivind Bogerud er kjente jordomseilere, som startet som to og kom hjem som fire etter mange års seilas. Blant våre medlemmer finner vi også far og sønn Von Trepka, der far tar seg av RS 1 «Colin Archer», mens sønnen seiler «Al Capone» i Middelhavet.

Noen er nevnt og helt sikkert mange glemt, men vi ser frem til nye 80 år i Bundefjorden Seilforening.