«Christiane» klar for Nordisk Seilas

«Christiane» klar for Nordisk Seilas

Sjøspeider Dagny Vannebo (15) seiler Nordisk Seilas med «Christiane» fra Drammen. Hun vil rapportere fra seilasen, og her er hennes første reisebrev.

Publisert Sist oppdatert

SANDJAKT: Sjøspeidernei Drammen har lagt ned mange timer på å klargjøre "Christiane ". Nå seiler hun Nordisk Seilas.

Reisebrev fra sjøspeider Dagny Vannebo (15)  om bord i "Christiane":

«Christiane»  er en galeas med to master, tre forseil og to toppseil. Skuta ble bygget i 1879 på Sandviken gård, litt utenfor Drammen. Hun ble opprinnelig brukt som sandsjakt, da gikk hun med sand fra Drammen til Kristiania.

Vi som seiler Nordisk Seilas er en gjeng på 27 personer, bestående av 21 speidere, fire rovere og to voksne om bord. Alle er fra 5. Drammen Sjø. De minste speiderne er kun 11 år. Når det gjelder fordelingen gutter/jenter er det ganske skjevt fordelt, med seks jenter og 21 gutter. Alle som er med på «Christiane»  er fra Drammensområdet.

Vi er kanskje litt rotete, og vi sover trangt. Men alle koser seg på tur!

Start fra Varberg

Patruljeførere, assistenter, to patruljebarn og tre rovere dro fra Drammen lørdag 26.6 ned til Bolevallstrand. Derfra dro vi til Hönö og videre til Göteborg og plukket opp resten av gjengen. Vi sov en natt i Bua og seilte så ned til Varberg hvor Nordisk Seilas skal starte.  

Totalt 24 båter

I år er det totalt 24 påmeldte skuter. Ikke alle disse skipene starter i Varberg. Noen er bare med på en eller to etapper. Mens andre er med på hele seilasen .

I år starter seilasen i Varberg onsdag 29 juni. Og vi seiler videre til Hobro i Danmark 1 juni. Da er vi i Hobro 2. juni. 4 juni går ferden videre til Norge og Fredrikstad. Vi er da i Fredrikstad 6 juni. Det helle  avsluttes i Fredrikstad 7 juni. Og hjem reise er 8 juni.

Det er tett program i hver by, med alt fra festningsbesøk til morgenbuffet.

 

Gamle seilskuter

Nordisk Seilas er en seilas for gamle seilskuter. Seilasen avholdes mellom de tre nordiske landene hvert år.  I år er det 22 år siden første runde av Nordisk Seilas ble avholdt. «Christiane» fra Drammen var også med på seilasen i 2009.

Følg Nordisk Seilas her