KOMMER: Tuva Jansen.
Internasjonal snøkite-maraton på Haugastøl

Internasjonal snøkite-maraton på Haugastøl

Opptil 200 snøkitere fra hele verden er ventet til Hauagstøl for å kjempe om å komme først i mål i utholdenhets-konkurransen «Red Bull Ragnarok».

Publisert Sist oppdatert

BLODSLIT: Verdens beste kitere møtes til Ragnarok på Haugastøl. (arkivbilde).

Ennå lenge til snøen smelter der du bor? Benytt de siste vinterdagene til å seile på snøen sammen med eliten i snøkiting, eller ta turen til fjells for å se på proffene og lære til neste vinter.

«Red Bull Ragnarok» er et helt nytt konkurranseformat innen snowkiting, som går av stavbelen 15.- 18. april . Kiterne starter samtidig i ett felt, og begir seg ut på en ferd hvor de beste skal seile seksrunder à 10/20 km (ca 30 minutter pr. runde). Etter hver runde, hvis de ikke allerede har gitt opp frivillig, vil et gitt nummer snowkite-helter bli eliminert, og må forlate konkurransen. Alle kitere er velkomne til å delta, det er dog et tak på 200 deltakere.


Den nybakte verdensmesteren i snøkiting, Bjørn Kaupang er oppvokst på Haugastøl og stiller dermed på hjemmebane sammen med Tuva Jansen.

Navnet «Ragnarok» stammer selvsagt fra hendelsen i Norrøn mytologi, som beskriver det siste slaget mellom jotnene og gudene, hvor bare heltene på slagmarken får overleve.

 «Red Bull Ragnarok» imiterer denne myten i den forstand at bare noen få snøkite-helter vil lykkes. Utholdenhet er viktig, og bare de tøffeste vil klare seg til mållinjen. Freestylere vil ha fordelen av å kunne overvinne noen hindringer for å forkorte sporet, og dermed spare tid på hver runde.

Arrangementet skal foregå på én racedag i perioden 15. til 18. april på Hardangervidda, med Haugastøl som utgangspunkt. Haugastøl har stått sentralt i utvikllingen av snøkiting som sport, og er et av verdens beste steder å utøve den spektakulære idretten.

I skrivende stund er det over 100 påmeldte fra 15 nasjoner. Påmeldingen og mer informasjon skjer her 

Les mer om kiting på sjøen og på vannet i Seilas 4, som er i salg i butikken fra 25.mars.