Drammensfjorden byr på flotte forhold for vannsport.
I går var det ti brett på vannet evd Hernestangen.

Jorunn Horgen i spissen for vannsportdag

Førstkommende søndag inviterer Jorunn Horgen og Hyggen IF til «Hyggen Water Games» ved Drammensfjorden.

Publisert Sist oppdatert

VANNSPORTDAG: Jorunn Horgen og Hyggen IF håper å se mange utpå vannet ved Hernestangen søndag. Her sammen med 15 -årige Camilla fra Spikkestad i går kveld. Foto: Linn Krogh Hansen

– I fjor hadde vi nærmere 80 ute på vannet i løpet av vannsportdagen, og like mange som satt på stranden og fulgte med, forteller Jorunn Horgen i Hyggen IF. Navnet «Hyggen Water Games» er lånt fra storarrangementet «Oslo Water Games», som finner sted neste helg utenfor operaen. Den noe mindre "navnsøsteren" finner sted på Hernestangen, som ligger ved en flott sandstrand ved Drammensfjorden i Røyken kommune.

For alle aldre

Den tidligere verdenmesteren i brettseiling understreker at arrangementet også er ment å være en familiedag, med salg av grillmat og brus på stranden, samt åpen kiosk. Det blir muligheter til å prøve brettseiling, kajakk, vannski, wakeboard og stand-up-padling fra klokken 12 til 17.

Foreningen låner ut våtdrakter og vester i alle størrelser.

– Yngste deltaker på vannet var i fjor fem år, og eldste var 70 år, sier Horgen

Gode kiteforhold

Er værforholdene tilfredsstillende, blir det også demonstrasjon av kite på vannet. Horgen er selv ganske så fersk å regne i denne sporten, men benytter hver mulighet til å trene.

– Det er kjempegøy. I helgen var vi i familieselskap på Holmsbu, og jeg hadde tatt med kiten i tilfelle muligheten skulle by seg. Utpå kvelden fikk jeg lurt meg ut på på fjorden under friske forhold, smiler Jorunn Horgen, som innrømmer at det ikke er like lett å holde kontroll på kiten som på seilbrettet.

På Verket i Hurum, noen kilometer lemgre ut i Drammensfjorden, møtes kiterene når forholdene er gode. Sist helg var det bortimot hundre kitere på vannet ved Verket, ifølge Horgen.