Håndverkerne viste frem sine ferdigheter.
Semidieselmotoren Wichman ble reddet ut etter at båten den sto havnet på bunnen.
Trebåtfolket samlet seg.
Trekkspillunderholdning hører med!
Frida og Ellen benytter seg å muligheten til å ta roknappen.
Gratis blåskjell til alle som ville ha.
Rolf Bagle og Lars Kvande fra Nærsnes kystlag
Frivillig medhjelper Fred Arvid Pettersen (14) lærer barn å ro.
Folksomt på Nærsnes' lokallags kystdag.

Populær kystdag

Når Nærsnes kystlag inviterer til Kystdag blir det liv i havna i den lille buskerudbygda.

Publisert Sist oppdatert

KNUTER: Martitha Barskrind Kristiansen og Vilde Tonning Solheim øver på halvstikk og pålestikk. Fotos: Linn og Ørjan Krogh Hansen.

Søndagens Kystdag lokket flere hundre besøkende ut på bryggekanten i den idyliske bygda på Buskerud-siden av Oslofjorden. Demonstrasjon av sjøsetting av sjark, utstilling motorer, deriblant  semidieselmotoren Wichman med tilhørende "godlyd", roknappen, knuter, blåskjellsmaking og sosial hygge med vafler og trekkspillunderholdning var noe av det de besøkende kunne nyte godt av.

Lærer knuter

På brygga hvor barna står i kø for å ta rokanppen sammen med instruktør Fred Arvid Pettersen og primus motor Karin Buberg, møter vi også to jenter som er i ferd med å lage knuter.

– Jeg kan allerede dobbelt halvstikk, og nå skal jeg lære Maritha å lage pålestikk, bedyrer venninnen Vilde Tonning Solheim. Begge er elleve år og deltok også i fjor på Kystdagen.

Roknappen

Blant de mest populære aktivitetene var Kystlagets kampanje "Ta din åre fatt", som oppfrodrer barn og foresatte til å komme sge ut på fjorden i robåt. Nærsnes Kystlag har i år arrangert Roknappen både i Slemmestad havn under Slemmestaddagene, på Sognsvann under Friluftslivets dag og nå på Nærsnes under Kystdagen.

Det er Forbundet Kysten som via sien lokale lag er initiativtager til Roknappen, som består av følgende øvelser: ro, skåte, 360 graders rotasjon, "åttetalls-roing" samt fortøying, forberedelser og å ta på seg godkjent redningsvest.