Nydelig dokumentarfilm om seiling ved Grønnland

Sindre Kolbjørnsgard seilte en Najad 415 Performance fra Canada, via Grønnland i 2017, og har laget en fantastisk video.

Publisert Sist oppdatert
IS: Sindre Kolbjørnsgard har sans for vakte motiver.

– I fjor sommer var jeg så heldig å få reise på en seiltur til et av de mest fantastiske stedene i verden, Grønnland. Der lette jeg etter de perfekte fotturene og klatreopplevelsene i urørt natur. På vår reise krysset vi nord Atlanteren med seilbåt fra Canada sin østkyst over til Grønland, før vi seilte hjem igjen til Norge etter en måned med forskjellige eventyr på Grønland. The Arctic Homecoming er en seildokumentar som virkelig skiller seg ut fra mye annet. Den fanger vill natur, ekstreme opplevelser og en drøm om en ekspedisjon til fjerne strøk, skriver Sindre Kolbjørnsgard til SEILmagasinet. 

Sindre Kolbjørnsgard har egen blogg hvor han skriver om sine ekspedisjoner. Der kan du lese mer om denne fantastiske turen. Du finner den her.

Mest fra Grønnland

– The Arctic Homecoming er en historie om en gjeng gode venner fra hele verden, som reiste ut på en seiltur fra Canada til Norge i en 42-fots båt. Mesteparten av filmen finner sted på Grønland hvor mannskapet seilte i en måned i noen av den mest utilgjengelige områdene i hele Europa. Med båten som base reiste de ut på fotturer i utilgjengelige områder over flere dager. Her levde de av hva naturen hadde å tilby av fisk, mens de følte på en ekstrem frihetsfølelse i urørt natur. Med erfaring fra isklatring i Norge måtte også isfjellene i nærheten av Kapp Farvel bestiges. Dette har gitt noen helt unike og fantastiske bilder der isfjell blir besteget med spisse tinder på alle kanter. Denne turen har virkelig satt livene til hele mannskapet i perspektiv og den viser viktigheten av å tørre og følge drømmene sine, skriver Kolbjørnsgard.

Rask ekspedisjonsbåt

Båten på filmen er Najad 415 Performance, som ble lansert som SwedeStar 415, storesøsteren til SwedStar 370 som ble meget populær i Norge. SwedeStar er konstruert av Håkan Sødergren. Vi testet båten i 2012 mot Faurby 424E, du finner testen her.

Selv om båten fikk mye skryt av oss, så har ikke eierskapet vært problemfritt. 

– Vi har hatt mye problemer med den, men nå funker den som den skal og det er fantastisk med en så rask båt på langtur, forteller Kolbjørnsgard.

 

SEILER: Sindre Kolbjørnsgard er født i 1995, og har vokst opp i Bærum. Han er like glad i fjellet som havet. Han kjøpte seilbåt sammen med en venn som 15 og 16 år gamle.