Senior-EM for Laser og Laser Radial i Porto

Caroline seilte gullfinale i tøffe forhold

I mai deltok Caroline Rosmo i sitt første senior-EM. Det ble tøft, men hun er fornøyd med egen innsats og synes hun har forbedret seilingen sin.

Publisert Sist oppdatert

Porto er en by nord i Portugal med tøffe atlanterhavsforhold dominert av store bølger, mye strøm og til tider sterk vind. Jeg dro ned ni dager før regattaen startet for å trene på regattabanen og bli kjent med forholdene.

På treningen hadde vi først fralandsvind og mindre bølger, men da regattaen startet stabiliserte vinden seg på nordvestlig retning og vi fikk større og større bølger, og mer og mer vind ettersom dagene gikk.

EM gikk over seks dager med to race hver dag. De tre første dagene seilte vi kvalifisering, før feltet på 120 jenter ble delt i to, til gold- og silverfleet, de siste tre dagene.

I kvalifiseringsracene hadde vi lett vind, og jeg seilte bra, med fem av seks race innenfor topp 20-plassering. Dermed lå jeg på 25. plass sammenlagt etter tre dager og kvalifiserte meg til goldfleet.

I goldfleet ble det en del tøffere for meg. Alle de beste jentene nå var i samme fleet og vi fikk vind opp mot 12 meter per sekund. Jeg falt litt ned på listen og endte til slutt opp på 45. plass sammenlagt, på 36. plass av europeerne.

Jeg er likevel fornøyd med seilingen min i lett vind samt forbedringene jeg viser i sterk vind. Etter en vår med mange regattaer der jeg har slitt litt med startene, var det også deilig at disse klaffet bedre nå.

Dette var mitt første senior-EM og jeg er spent på tiden som kommer.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.