Utsikt fra Breidvika

Navigasjon mellom fjelltopper

Mange drar på øyhopping i utlandet, men det blir ikke vakrere og villere enn i øyriket i Troms. Strandlivet er ikke like varmt som i sydligere strøk, men naturen er uforlignelig og gjestfriheten i land er makeløs.

Publisert Sist oppdatert

Norge er et vidstrakt land med en lang og storslått kystlinje. Troms fylke har en lang kyst med mange tusen øyer. Nesten halvparten av Norges største øy, Hinnøya, ligger i Troms. Fylket kan også skryte på seg Norges nest største øy, Senja, og Norges femte og sjette største øyer, Kvaløya og Ringvassøya. Øya med den største befolkningen i Troms, er likevel den forholdsvis lille Tromsøya som er knutepunktet i Tromsø, Nord-Norges største by. Tromsø kan være et fint utgangspunkt for seilaser enten du vil leie båt, eller du kommer seilende fra nord eller sør.

Den forholdsvis nye sentrumshavna i Tromsø har en flytende promenade langs kaia og 35 gjesteplasser med strøm, vanntilgang og søppelcontainer i nærheten. Det ligger flere fine restauranter helt nede på kaia, og sentrumsgatene befinner seg like ovenfor. Havna ligger godt beskyttet innenfor den solide piren som de lokale kaller Nordsjetéen. Ytterst på piren ligger Løkta som er et populært selskapslokale og Tromsø Seilforenings klubbhus.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER