Utsikt fra Breidvika
Utsikt fra Breidvika

Navigasjon mellom fjelltopper

Mange drar på øyhopping i utlandet, men det blir ikke vakrere og villere enn i øyriket i Troms. Strandlivet er ikke like varmt som i sydligere strøk, men naturen er uforlignelig og gjestfriheten i land er makeløs.

Publisert Sist oppdatert

Norge er et vidstrakt land med en lang og storslått kystlinje. Troms fylke har en lang kyst med mange tusen øyer. Nesten halvparten av Norges største øy, Hinnøya, ligger i Troms. Fylket kan også skryte på seg Norges nest største øy, Senja, og Norges femte og sjette største øyer, Kvaløya og Ringvassøya. Øya med den største befolkningen i Troms, er likevel den forholdsvis lille Tromsøya som er knutepunktet i Tromsø, Nord-Norges største by. Tromsø kan være et fint utgangspunkt for seilaser enten du vil leie båt, eller du kommer seilende fra nord eller sør.

Den forholdsvis nye sentrumshavna i Tromsø har en flytende promenade langs kaia og 35 gjesteplasser med strøm, vanntilgang og søppelcontainer i nærheten. Det ligger flere fine restauranter helt nede på kaia, og sentrumsgatene befinner seg like ovenfor. Havna ligger godt beskyttet innenfor den solide piren som de lokale kaller Nordsjetéen. Ytterst på piren ligger Løkta som er et populært selskapslokale og Tromsø Seilforenings klubbhus.

Tromsø by har mange severdigheter og turistattraksjoner å by på. En av de mest kjente er Fjellheisen som leder deg opp til Fløyfjellet (420 moh). Derfra får du en fantastisk utsikt over by, fjell, hav og øyer. Kanskje et fint sted for å få oversikt over hvor turen går videre?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS