Finnmark inn på charter-kartet

North Cape Sailboat Charter er et nystartet firma som leier ut seilbåter med eller uten skipper. Selskapet har base i Honningsvåg.

Publisert

NORDLIGSTE PUNKT: Tunes, europas nordligste punkt med Knivskjellodden og Bavariaen i bakgrunnen.t.H: finnmarksnatt. Alle foto: Gunnar Pettersen/ North Cape Sailboat Charter.

Charterbåten, en Bavaria 38 cruiser 2008 modell, er tilrettelagt for utleie. I første omgang har vi bare én båt. Det tar tid å komme inn på markedet, mener Gunnar Pettersen, grunnlegger av Finnmarks første seilcharterfirma.

– Erfaringer med henhold til  prosjektet har kommet allerede etter kort tid, forklarer Pettersen, som  hadde sin første utleiesesong i l fjor, med fire ukes utleie. I fjor fikk han også testet sitt forslag til  "waypoints" for en 14 dagers utleieperiode for et svensk firma. Dette ga Pettersen meget god tilbakemelding.

Sikkerhet og service

Service og sikkerhet overfor kundene har førsteprioritet, understreker firmaeieren, som flere ganger har vært kunde hos Normar Adventure i Son.

– Jeg har tatt lærdom av deres meget gode service overfor leietakerne, sier understreker Pettersen.

Ikke som resten av Nord-Norge

Pettersen forteller at Finnmark er forskjellig fra resten av Nord-Norge, også når det gjelder seiling. Avstandene er større, landskapet er annerledes.

– Jeg har gjennom mine 30 år som seiler på hele norskekysten sett på den nordnorske som flotteste. For de som primært ønsker sol og bading er den ikke interessant, selv om det også kan oppleves. Her, lengst nord, kommer følelsen av å være på ekspedisjon mer enn ordinær ferie. Det gjør seilasen spesiell. I tillegg er det ikke trengsel hverken på sjøen eller i havnene. Men turene må planlegges nøye på forhånd av leietakerne, sier Pettersen. Sesongen starter gjerne i mai-juni og kan vare ut i september.

For info om turer priser med mer: tlf. 91812820 og www.northcapesail.no

Powered by Labrador CMS