Seiler drept av pirater
Seiler drept av pirater

Seiler drept av pirater

En franskmann bosatt på den karibiske øya St. Martin ble for to uker siden skutt og drept i en venezuelansk havn av pirater.

Publisert

Foto t.h: Den venezuelanske kysten er en populær detinasjon for seilere. Nå advarer franske myndigheter mot å seile i dette området samt ved øya Maragarita (bildet) utenfor. (Arkivfoto: Linn Krogh Hansen)

Ifølge Det franske utenriksdepartementet er drapet på Philippe Leudière det fjerde angrepet på franske borgere på seiltur i det sørlige Karibia i 2008, skriver Sail-world.com.

Leudière var bosatt på St. Martin, hvor man jobbet som charterbåtskipper og var godt kjent i området. Han var sammen med sine kone og 11-årige sønn på vei sørover  i deres Lagoon 410 katamaran, og lå for anker i havnen Caraballede Marina Club, da han ble angrepet.

Ifølge venezuelasnke myndigheter døde seileren av skadene fra i alt fire skudd, i forbindelse med at båten ble ranet av flere bevepnede personer.

Havnen er i nærheten av La Gueira, som er havnebyen til Caracas. Sail World har også rapportert om angrep på seilere far flere andre land som er blitt angrepet i området utenfor Venezuela og Isla Margarita. Franske myndigheter advare nå mot å seile i farvannene ved den venezuelanske kysten og ved øya Isla Margarita, skriver Sail-World.

Les mer på www.sail-world.com

Powered by Labrador CMS