Eksotiske tilbud til alenereisende

Drømmer du om å utforske nye og eksotiske farvann, men mangler mannskap eller seilerfaring, kan løsningen være å leie en kabinplass om bord i en seilbåt.

Publisert

GÅR NYE VEIER: Sabrina Manzl i Trend Travel Yachting tilbyr alene-reisende seilferie på utradisjonelle destinasjoner. Her med et kart over Kapp Verde-øyene. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Kapp Verde, Maldivene, Mauritius, Madagaskar og Tioman. Alle velkjente sydhavsparadis som bringer assosiasjoner til turkist hav og vaiende palmer. Samtidig er dette destinasjoner som man ikke først og fremst forbinder med charterseiling.

Den østerriske seilcharteroperatøren Trend Travel Yachting tilbyr charterseiling til flere utradisjonelle destinasjoner, og krever verken seilerfaring eller et fulltallig båtmannskap.

Flere reiser alene

– Behovet for denne type reiser har økt sterkt de to siste årene, forteller Sabina Manzl ved turoperatørens stand i hall 13 i Düsseldorf. Hun viser frem brosjyrer med «medseiler»-tilbud til Maldivene, Kapp Verde, Madagaskar og Mauritus, Malaysia og også Skandinavia. Dette er i tillegg til de mer tradisjonelle seilcharterdestinasjonene Karibia, Seychellene, og etterhvert også Thailand.

«Medseiler»-charter er turer hvor du betaler for enten enkeltkabin eller dobbeltkabin. Du deler båtens fellesarelaer med andre individuelle seilturister samt en proffesjonell skipper. 

Ikke av de rimligste

Prisene vi finner i brosjyren er som ventet ikke av de rimligste på de mest eksotiske destinasjonene. Eksempelsvis koster en enkeltkabin plass for åtte dagers seiling på Maldivene fra 1600 euro. Dette inkluderer alle måltider og skipper, men ikke flyturen frem og tilbake. Er dere to som reiser i lag og deler en dobbeltkabin blir prisen 1.200 euro for hver av dere.

Les mer om priser, båtyper og destinasjoner her

Thailand på charterkartet

Også her hjemme lanseres det i år flere charternyheter. Flere norske charterselskaper tilbyr blant annet seilferie i Thailand. Blant disse er Inspiratour, som seiler på ti dagers tokt fra Phuket den 26. mars. Også her er prisen basert på enkelt individer som reiser alene.  Pris inkludert norsk skipper og flybilletter er kr 22.990- om bord i en Nautitech 47 katamaran med inntil ti medseilere.

Thailand står også på seilprogrammet til Hvitserk og Eventyrreiser. Du kan mønstre på en katamaran i seks netter og delta  som mannskap. Prisen er USD 1199 + fly fra Norge. Og måltidene om bord i båten er inkludert.

Les mer om turen her

Tall Ship-seiling i Brasil

Hvitserk og Eventyrreiser lokker dessuten med seiling om bord i en skonnert i Brasil. Toktet starter i Rio og slutter i Paraty. Man kjøper plass som mannskap og det forventes at man deltar i seilingen. Båten har mannskap, skipper og kokk om bord. Seilingen organiseres på samme måte som vi ser fra blant annet Christian Radich, forteller Werner.

Turen koser USD 159 + flyreisen fra Norge. Vi bruker dagens valutakurs og regner prisen om til norske kroner. Da er kunden dekket av Reisegarantifondet.

Les mer om turen her

Tonje Werner i Hvitserk og Eventyrreise forteller at deres seilturer egner seg godt for dem som ikke har for mye egenerfaring med seiling, men som ønsker en annerledes tur.

 

Les mer om seilturene her.

 

Les også mer om charterseiling  i Seilas 1 2010 som er i salg nå.

Powered by Labrador CMS