Flytter seilkursene til Kanariøyene

Haagen Sund og Knut Haugen i Navico starter seilskole for voksne på Lanzarote. Første kurs har oppstart 2. januar.

Publisert Sist oppdatert

SEILKURS i SOLEN: Flytter fra Karibia til Lanzarote. Foto: Naviko.

Etter ti sesonger i Karibia har Naviko seilskole flyttet sine vinterkurs til Lanzarote, hvor de har båten i Rubicon Marina helt på sydkysten. Marinaen har alle tenkelige faciliteter, inkludert svømmebasseng, dykkerskole, restaurant, kafé, bra hotell til en rimelig pris. Båten som benyttes er en rommelig og amerikansbygd Catalina 400. Det legges opp til små grupper, med maks fire personer av gangen.

 Jeg er entusiastisk med henhold tl Kanariøyene som seilområdet, sier Sund, som har mange hundre nautiske mil under kjølen der nede de siste årene. Han understrker at dette er sterkt undervurdert i Skandinavia i forhold til Karibia og Hellas, noe han mener kan skyldes et noe «harry» masseturist-stempel.

– Men dette merker vi jo lite til som båtfolk, og enda mindre rundt Lanzarote. Og med Marina Rubicon som base, god og jevn seilvind året rundt og ditto klima, er jeg sikker på at detet blir en hit.

Første kurset blir  med start 2. januar, men med mulighet for å komme ombord før nyttår og feire det der nede, sier Haagen Sund, som  skal ha dette første kurset .

Ryan Air flyr på lørdager vis Stanstead.