TIL ØSTERSJØEN: Christian Radich.Foto: Ivar Marthinusen.
TIL ØSTERSJØEN: Christian Radich.Foto: Ivar Marthinusen.
EKSOTISK: Seil mellom Kapp Verde-øyene. Foto: Linn K. Hansen.
EKSOTISK: Seil mellom Kapp Verde-øyene. Foto: Linn K. Hansen.
NYHET: Startour med seilhoteller i Tyrkia. Foto: Startour.
NYHET: Startour med seilhoteller i Tyrkia. Foto: Startour.
I leid båt under solen og nordlyset
I leid båt under solen og nordlyset

I leid båt under solen og nordlyset

Med kjente, norske seilcharterselskaper i ryggen kan du leie båt over hele verden og likevel føle deg trygg på at båt og utstyr er i orden.  Vi har sett på destinasjoner, båttyper og priser.

Publisert Sist oppdatert

FOTO: I Karibia er det vanlig at lokalbefolkningen kommer ut til seilbåten din og ber om få ta med søppelposen din mot noen kroner., som her ved Caribbean Sailings Clubs sin «Atolla» på Grenada.Foto: L. K.Hansen.

 – Det kjente slagerne Hellas og Kroatia er på topp, men samtidig har vi det siste året opplevd økt interesse for Karibia og seiling på vinterstid, forteller Frode Fansbust i Salty Seas AS.  I 2008 sendte Salty Seas  AS 750 nordmenn på seilferie rundt om i verden. Også blant kundene til Moorings Scandinavia ønsker seg til Hellas og Kroatia i sommerhalvåret, mens Karibia lokker i vinterhalvåret.

Ifølge Kathrine Heggelund i Moorings Scandinavia er det De britiske jomfruøyene (BVI) og Grenadinene som gjelder i Karibia, mens daglig leder i Seven Seas Yachts, Øystein Svendsen, opplyser at i tillegg til de allerede nevnte bestselgerne har godt med kunder som leier båter i Frankrike, Italia, Australia og Cuba.

Med skipper

Du trenger heller ikke leie hele båten for å dra på seilferie. Karibia-spesialisten Caribbean Sailing Club  er blant flere operatører som tilbyr turer med erfarne norske skippere og varierer mellom å seile i den sydøstlige delen av Karibia om høsten og øyene lenger nord om vinteren, våren og tidlig på sommeren. Her kan du leie kun plass i lugar hvis du reiser helt alene.

Eksotisk

Sun Yachting Navigare er de eneste som reklamerer med Kapp Verde på seilcharterprogrammet  sitt. Denne tidligere portugiske øykolonien ligger en times flytur syd for Kanariøyene og er en kjent stopover- og bunkringsplass for seilere på vei over Atlanterhavet.

Norge opp og fram

Norge som seildestinasjon blir ogås stadig mer populært.

Med base i Bergen leier Nautic Sailing ut 16 båter i størrelsen 30 til 50 fot. Båtene kan leies med eller uten skipper. En Jeanneau 50 DS kan du leie for 30.100 kroner uken nå i vinterhalvåret.

Boreal Yachting har base på innersiden av Kvaløya utenfor Tromsø og tilbyr seilferie nord for Polarsirkelen det meste av året.  Ivar og Emely Bertelsen driver charterbåtutleie på heltid, og tilbyr alt fra seilkurs og dayskipper-kurs til ski-og seil i Lyngsalpene og bareboatutleie for de som vil oppleve den arktiske sommeren eller nordlys-høsten på egen hånd.

Charteroperatør satser på seil

Star Tour tilbyr fra våren 2009 hotellopphold i Tyrkia med seiling som hovedaktivitet. To rendyrkede seiling- og vannsporthotell stiller mer enn hundre joller og havseilere til fri disposisjon for sine gjester. For de ivrigste arrangeres det regatta på kveldstid.

Seil med en fullrigger

Du trenger ingen seilerfaring for å bli med på sommertokt med fullriggeren Christian Radich. I sommer legger skuta ut på  tokt i Østersjøen med besøk i blant annet Russland, Litauen og Bornholm. Du kan bli med som medseiler og delta i de daglige rutinene utfra din egen kapasitet og form og fysikk.

I Seilas 1 2009 kan du lese mer om nyheter, båttyper, sesong og priser på charterbåtutleie i utlandet og Norge. Bladet er i butikken fra den 8.januar.