Satser på reiselivsmessa

I dag åpner dørene for årets reiselivmesse i Lillestrøm. Flere av utstillerne lokker med seilferie og båtcruise på eksotiske elver.

Publisert

OVER: Benedicte Fuglerud og Andreas Berglind i Sun Ycahting Navigare har fått låne seil av Quantum til på reiselivsmessa.

Lillestrøm;

Blant utstillerne i de to messehallene er seilcharteraktørene Inspiratour, Sun Yachting Navigare, Inger Hoper Gerl fra Tyrkis-spesialisten Go Sailing Yachtcharter, samt det nyetablerte selskapet Ocean Yachts Club.

Andreas Berglind og Benedicte Fuglerud i Sun Yachting Navigare har fått en større stand enn forventet, og gleder seg til messen åpner i dag. Med brosjyrer og fem-seks personer på standne håper charterselskapet å lokke messefolket til seiliing i blant annet Krotia og Hellas.

Poulært med Karibia

Også Inspiratour, som arrangerer seilkurs med og uten båtførerprøve i Kroatia, i tillegg til seilaser i Karibia og utleie av Elan seilbåter i Kroatia er å treffe på Reiselivsmessa 2011.

– Nyttårsturen vår fra Antigua i Karibia var en suksess. Vi hadde faktisk ventelister, forteller Christine Tronstad og Caroline von Simson. I påsken arrangerer Inspiratour  ny Karibia-tur, og til neste nyttårseilas er målet å få til en tur i Grenadinene. I Kroatia eier Selksapet tre 43 fots Elan-båter, som brukes til kurs og utleie i sommerhalvåret.

Tyrkia saster

Blant utstillerne som er best synlige på messa i år er Tyrkia. Nordmenn har allerde lagt sin elsk på det store landet mellom Eurpa og Asia, og med flere stander, foredrag og informasjondesker satser tyrkerne nå på å tiltrekke seg oppmerskomheten til enda flere nordmenn.

Blant disse er også norske Inger Hoper Gerl, som er agent for Go Saling Yachtcharter og Bavariaagenten Gena Yachts med base i Port Alicate utenfor Izmir. Izmir-kysten har en vakker kyst og flere  marianer som nå er nylig oppgradert. Detta kan du  lese mer om i Seilas 1, som kommer i butikken om få dager.

Ny båtcharterklubb på Gran Canaria

Det nystiftede selskapet Ocean Yacht Club har stand sammen med den spanske turisforeningen. Initiativtaker Håkan Martin Nordquist sammenligner medlemskapet i båtcharterklubben med å være medlem i en golfklubb.

– Tanken er å gi medlemmene i Ocean Yacht Club (OYC) mulighet til å seile i varmere strøk til en langt billigere penge enn det tradisjonelle chartermarkedet, sier Håkon Martin Nordquist.

Klubben består av medlemmer som får tilgang til båten gjennom å kjøpe et medlemskap og betale en årlig avgift. Innmeldingsavgiften finansierer båtene, mens årsavgiften dekker driftskostnader. Dette inkluderer også profesjonell skipper.

OYC base ligger på Gran Canaria, men selskapet vil etterhvert også få en base i Karibia hvis alt går etter planen. Båten som inngår i konseptet er en Jeanneau 57, med plass til åtte personer samt en skipperlugar.

Eksotisk cruise i rolig tempo

For de som foretrekker et roligere båtliv tilbyr Escape Travel elvecruise over hele verden; inkludert Vest- og Øst-Europa, Amerika, Afrika og Asia.

Blant de siste nyhetene på det eksotiske elvecruisekartet er Laos, Botswana, India og Burma.

– Vi fikk svært god tilbakemelding etter turen i Burma. Faktsik kom lokalbefolkningen og takket de reisende for at de hadde valgt å komme til Burma, forteller daglig leder Tove Voss på Escape Travel-standen.

Også Sildakongen var på plass med sild og godt tilbehør. I tillegg fortalte "kongen", Arvid Otto Sildenskiold Mørch, om Sildakongens Hall i Haugesund, som er en kulturhistorisk handels- og sjøfartsopplevelse i et ramsalt mijø.

Les mer om charterseiling og nyheter i Seilas 1, som er i salg i butikken om få dager.

Se flere bilder ved på klikke på linken under

Powered by Labrador CMS