Seilferie for single og studenter

Tiden da man måtte leie en hel båt for å dra på seilferie er over. Nå kan du reise alene på seilferie både i Middelhavet, Karibia og her hjemme i Norge.

Publisert

Stort foto: Student Yacht Charter tilbyr seilferie i Kroatia for deg som er ung til sinns, primært i alderen 18-35 år.

Flere seilcharteroperatører tilbyr forskjellige former for seilferie i varmere strøk for deg som er singel eller reiser alene. Inspiratour har spesialisert seg på det de kaller «leirskole» for voksne, med forskjellige typer aktivitetes- og temaferier for alene-reisende. Blant hovedaktivitetene er seiling og valgmuligheten er mange; Ren seilferie, seilkurs med Båtførerprøven, samt nybegynnerkurs og viderkommende kurs i praktisk seiling i Kroatia og Karibia.

Caribbean Sailing Club har som navnet sier Karibia som spesialområde, og tilbyr turer for både par, enslige og vennergrupper som vil oppleve Karibia fra seilbåt. Nytt av året er seilkurs i Karibia med Benetau Ocenanis 39.

Ønsker du å være med seilturer i Norge, men mangler noen å seile sammen med, tilbyr Lilleås Yacht Service på Stord  forskjellige turer hvor det er mulig å kjøpe kun en lugarplass eller en lugar på en charterbåt. 

Studentseiling startet på Facebook

For den yngre garde er Student Yacht Week (SYW) et tilbud til studenter og andre mellom 18-35 år om å seile i Kroatia 13.-20.juni 2009. Mannen bak ideen er NTNU-student Roy Andreas Berglind. Han forteller  at ideen bak SYW startet i fjor høst. Her er rapporten fra fjorårets tur til Hellas:

– Vi drømte om sommer, seiling og blå laguner der vi subbet til skolen i regn og slaps. Jo flere vi pratet med, jo flere tente på ideen. Hvorfor ikke arrangere en seiltur i Hellas?  Ryktet spredde seg på Facebook, og flere hadde funnet frem til nettsiden på egenhånd. Konseptet vokste i takt med at regnet utenfor vinduet ble til snø og resultatet ble Student Yacht Week. En seiltur for alle mellom 18 og 35 år i det vakre øyriket Kykladene i Hellas.

Vi reiste tredje uka i juni. Etter at eksamensperioden var tilbakelagt var det på tide med en ordentlig belønning. Første stopp var havna i Lavrion, der seilbåtene lå på rekke og rad. Skipperne fikk samlet sine undersåtter og vi ble guidet til båtene vi tilhørte. Noen kjente ikke noen på forhånd mens andre kjente nesten alle, seilerfaringen var også rimelig variabel.

Læring eller bare soling

Vi seilte til en ny øy hver dag. Noen av øyene bød på shopping og yrende uteliv mens andre var mer uberørte av turismen. De fleste båtene var likevel enige om at det var etappestrekningene som var de beste. Det ble lange dager med bading, soling, snorkling og seilekonkurranse med de andre båtene. De som ville lære seg å seile fikk muligheten til det, mens andre prioriterte soling på dekk. Det hendte det vi bandt oss sammen med en annen båt og spiste lunch med dem, midt ute på middelhavet!

På kveldene ankret vi opp i havnene rundt på øyene eller la oss på svai et lite stykke fra land. Det var deilig å komme inn til fastlandet og få seg en god middag og kanskje en titt på hva utelivet hadde å by på. Noen dager hadde vi en rolig kveld med de på vår egen båt, mens vi andre dager samlet alle båtene og fant på noe sammen.

Seilturen nest år går till Kroatia og er allerede planlagt. Hvor mange som blir med i år vet vi ikke enda. Det som er sikkert er at alle er hjertelig velkommen til å gjenta suksessen med oss fra i fjor. Pågangen har allerede vært stor og mer informasjon finner du her.

I Seilas 1 09 kan du lese mer om forskjellige typer charterferier på seilbåt.

Powered by Labrador CMS