Merry X-mas to all, maan!...
Skipper Hans Jørgen Stabo -Eeg fra Helgøya i Hedmark fører "Atolla" forbi St.Georges, hovedstaden på Grenada.
White island.
Atolla", Dufour 50 Atoll fra Caribbean Sailing Club, den er perfekte "charterbussen
Barracudamiddag på Carriacaou.
Carriacou.
Carriacou.
Gjestehavnen i St. Georges er ikke stor. Men god plass til oss på svai.
Hvit sand på White Island.
Denne båten seilte rett på det eneste revet som fantes i havnen, til tross for at det er behørlig merket og vi prøvde å gi signal til skipperen..
En diger én!
Chilling, jamming drinking...Hvertfall er det synkront!
"Queen Mary 2" på vei ut fra Grenada.
"Jesu siste måltid" på den lokale måten. ..Haile Selassi ( Ras Tafarai Makonnen) på plassen til Jesus!
St. Georges, hovedstaden.
..med unntak av noen pelikaner som hadde inntatt plass i "busken".
Stranden for oss selv!
Lokal bar, Carriacou.
Carriacou, Grenada.
Turkis vinterdrøm

Turkis vinterdrøm

Når kuldegradene nærmer seg minus ti grader varmer det godt å se tilbake på bilder fra tropiske strøk, hvor flere norske ARC-seilere befinner seg i øyeblikket.

Publisert Sist oppdatert

STORT FOTO: Dufour 50 Atoll «Atolla» på svai i Tobago Cays.

Jeg er for lengst tilbake i gamlelandet etter den lille, men opplevelsesrike seilturen mellom Grenada og Bequia i første del av desember.

Med noen dager ferie til gode hoppet undertegnende på Caribbean Sailing Club sin Dufour 50 «Atolla» i fire dager, etter å ha nytt livet som strandkrabbe på St. Lucia noen dager tidligere.

Båten «Atolla» lå på Grenada, og etter overnatting i idylliske St.Georges, hovedstaden i landet, gikk ferden videre til Carriacou, den andre av de tre øyene som utgjør landet Grenada.

Her sjekket skipper Hans- Jørgen Stabo- Eeg oss ut av landet, mens mannskapet brukte tiden til å beskue det lokale landsbylivet. En kjempediger hummer og den lokale versjonen av maleriet «Jesu siste måltid» var blant høydarene. Sistenevnte var et maleri malt rett på en skomakerbrakke, med kesier Haile Selassi  (født Prins Tafari Makonnen, som på etiopisk heter Ras Tafari, derav ordet rasta...) på Jesus plass med tolv dreadlock rasta-typer som disipler rundt seg. Ganske så imponernede arbeid! Etter litt godsnakking med eieren av sjappa fikk jeg også lov til å ta bilde av verket, som dere ser i billedspesialen under.

Videre bar det til Union Island i fin bris og solfri himmel. Det var utenfor denne øya Peter Røren og Mariann Palmborg forliste med Colin Archeren «Fredag» i sin tid.

På Union måtte vi sjekkes inn i et nytt land; St. Vincent og Grenadinene, før vi seilte over til Petit St. Vincent for overnatting.

Neste dag tilbrakte vi på herlige Tobago Cays, før undertegnende hoppet av på Bequia og besøkte «Fredag»-Peter og Britt, mens de andre seilte videre.

Se billedspesialen for flere glimt fra Grenadinene og Winward-øyene.