KJENDISER: Mer eller mindre peiling hadde, fra venstre, Lise Finckenhagen, Trond Fausa Aurvåg, Jon Øigarden, Lars Lillo Stenberg, Amanda Delara og Emilie Skolmen.
KJENDISER: Mer eller mindre peiling hadde, fra venstre, Lise Finckenhagen, Trond Fausa Aurvåg, Jon Øigarden, Lars Lillo Stenberg, Amanda Delara og Emilie Skolmen.

Seiling på TV er gøy

Thomas Nilsson og Christian Løken styrer skuta når seks kjendiser og et TV-team krysser Atlanteren.

Publisert Sist oppdatert

Konseptet med å sende uerfarne kjendiser over Atlanteren ble unnfanget i Finland med seileren Kenneth Thelen i hovedrollen. En norsk medieinvestor så muligheten for å få til noe lignende i Norge og kjøpte rettighetene for visning her. Det skulle imidlertid ta flere år før noen her hjemme tente på ideen, og det var først etter at seertallene hadde bygget seg opp i Sverige og Danmark over en periode på 3-4 år at konseptet fanget interesse i Norge. Da var det TVNorge og Discovery+ som besluttet å sette i gang og resultatet har man kunne følge på TV-skjermene i høst med i alt ti episoder. Her har seks personer man kjenner fra teater, TV og showbusiness, samt en stjernekokk fått prøve noe de aldri hadde turt drømme om, å krysse Atlanterhavet i en seilbåt.

En Whitbread maxi fra 1989-90, 83-foteren «Fisher and Paykel», som tok 2. plass med Grant Dalton som skipper, ble innleid til turen. Båten var velholdt og egnet seg godt til et prosjekt som dette. Med 22 køyer hadde alle hvert sitt sted og sove og TV crewet hadde to egne lugarer til utstyr og lading av batterier. Eieren hadde fått installert 230 volts anlegg. Med generatorer og hydrogeneratorer var det nok strøm om bord.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER