«Christian Radich» har vunnet

 «Christian Radich» er vinner av første etappe i Tall Ships Races fra Antwerpen til Aalborg.

Publisert

VANT IGJEN: «Christian Radich» (arkivfoto).

Vi om bord har nettopp fått vite at «Christian Radich» har fått tildelt seieren av dommerkomiteen. Dette skjedde etter at «Lehmkuhl» ikke klarte å gjennomføre en 360 graders vending, som var straff for at de gikk over startstreken for tidlig.

Det var lenge usikkerhet i om «Statsraad Lehmkuh»l da ville motta en tidsstraff på cirka tre timer på grunn av tjuvstarten. Deres forsøk på å gjennomføre straffen lot seg ikke gjennomføre, mulig på grunn av all den sterke vinden som var under etappen fra Antwerpen til Aalborg.

En 360 graders vending er en stor operasjon for en stor seilskute, spesielt når man har flere sværseil. Dette krever mye forberedelser, og man mister som oftest mye fart ved å gjennomføre så mye som en stagvending. Det er da lett for at noe skal gå galt i en tørn, noe det da gjorde for Statsraaden.

«Christian Radich» er nå på plass i Aalborg med de andre skutene i forbindelse med Tall Ship's Races. I morgen blir det prisutdeling, og det er blir godt å nok en gang få en førsteplass. 

Powered by Labrador CMS