Informasjon fra Christianssands seilforening

Norgesmesterskap Melges 24

Siste helg i august (25 til 27 august) skal Christianssand Seilforening arrangere norgesmesterskap i Melges 24.

Geir Odmar Heldal • Den lokale flåten stiller sterkt med flere båter som - de selv sier - skal bite godt fra seg.

Det legges opp til tre dager med seiling under Norges kanskje beste forhold. Sol og sommer, i fin vind og med utfordrende strømforhold. I august er sjansen for å få alt dette veldig store.

På den sosiale siden legges det opp til et program som skal dekke de fleste behov. Det har kommet ideer med alt fra DJ og høye sommerdrikker til gode måltider for sultne seilere. Så det er store sjanser for et minneverdig arrangement.

Følg med på manage2sail.com for oppdatert informasjon. Uansett må helgen settes av, og om du ikke seiler selv har vi alltid behov for støttepersonell til arrangementet. Gøy blir det uansett.

Tur, hav og kjøl

Ukas høydepunkt er onsdagsregattaen, som vi i noen år nå har arrangert med Vågsbygd seilforening.

Geir Odmar Heldal • Dette er en fin anledning til å komme seg på fjorden for å glemme alt mulig annet. Så saml et mannskap, kast fortøyningene og bli med på fjorden onsdager. For de ivrigste vil konkurransen alltid bli hard og iherdig, selvfølgelig med et vennskapelig blikk. Da er det mye hyggeligere på brygga, jo flere jo bedre.

Viktige regattaer:

Onsdagsregattaene begynner 10. mai og går til 28. juni

Flødeseilasen går 3. juni fra Vågsbygd.

Bøddelen er 9. september.

.

Jolleseilingen igang

Jollesesongen er godt i gang, med organisert trening. Nå begynner det å bli en stabil gjeng av ivrige unge seilere.

Geir Odmar Heldal • Treninger er tirsdager og torsdager, men annenhver torsdag er det treningsregatta. Her er alle velkommne til å bli med i alle mulige jolletyper. Vi scorer på handikap for jollene, og nå som seilerne begynner å venne seg til dette så er det full innsats så lenge seilasen holder på. Hvert sekund teller.

SommerSeil, som er samlingen for nybegynneropplæring, er i uke 26, så her er det bare å melde på. SommerSeil inneholder også treninger på tirsdager utover høsten. Slik blir det flere treningsgrupper og et stort, sosialt miljø på brygga etterpå.

Først ut er NC1 i Arendal for de ivrigste, så gleder vi alle sammen til vi kommer i gang med de Sørlandscupene. Her får alle en utfordring og får gode venner og minner i rolige, overkommelige regattaer.

Sørlandscupene er som følger:

10. og 11. juni: Christianssand SF

17. og 18. juni: Arendal SF

2. og 3. september: Lillesand SF

14. og 15. oktober: Grimstad SF

Da var vi godt i gang

I skrivende stund har allerede de ivrigste seilerne vært med på regattaer, andre har derimot ikke engang begynt å se under presenningene.

Men vi vet jo at med sola og varmen kommer også lysten til å komme seg på sjøen. Så når dette blir lest er alle i gang med det vi liker best; seiling og sjøliv.

Tilstrømmingen til Sommerseil, vår hovedvei inn i seilingen for barn og unge, kunne alltids vært bedre. Her må nok alle medlemmene motivere familie, venner, naboer og andre for å rekruttere nye seilere. For rekruteringsopplegget og opplæringen begynner å bli veldig bra. De siste årene har vi hatt søkelys på å rekruttere engasjerte trenere til oppføring og utvikling av nye seilere. Dette bærer nå frukter og trenerkorpset blir flittig brukt.

Sportsbåtdelen i gang med restaurering og klargjøring av båter. Melges 24-seilerne legger opp til en aktiv sesong med regattaer i både inn- og utland. Det viktigste for M24-seilerene er selvfølgelig NM på hjemmebane her i Christianssand Seilforening, og vi legger selvfølgelig opp til champagneseiling og episke forhold.

Kjølbåtene har også de den viktige onsdagsserien i samarbeid med VSF. Seiling på byfjorden en gang i uken er viktig for å lære å håndtere båt og mannskap, det er ofte vanskelige og utfordrende forhold som skal mestres og utnyttes. Men i alle fall er det viktig å komme seg ut på fjorden. Flødeseilasen til Lillesand blir for mange høydepunktet blant de lokale regattaene i år.

Vi har landets beste seilerforhold og det må vi utnytte for alt det er verd. God seilas og nyt dagene!

Geir Odmar Heldal

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.