NY: Nautor Swan skal lansere en regattamaskin på 36 fot 11. juni 2018.

Hva kan dette være for noe tro?

Nautor Swan lanserer ClubSwan 36 11. juni, en båt utviklet etter mal av ClubSwan 50.

Publisert Sist oppdatert
«MATHILDE»: Nordmannen Morten Kielland leder i ClubSwan 50-klassen på Palma, Mallorca.

Det finske verftet seiler i medvind om dagen. I løpet av få år har verftet solgt 30 ClubSwan 50, en ekstrem seilbåt som viser at verftet tørr å gå nye veier.  

Nautor Swan har kun annonsert slippdatoen av båten, som også viser skisse av ett ekstremt skrog med ett langt baugspryd. 

Gikk ekstremt

ClubSwan 50 ble utviklet i forbindelse med verftets 50-års jubileum. Båten ble ekstrem, for vise at verftet tenger nytt. Båten er ikke bare ekstrem av utseende, den blir også bygget etter siste og mest avanserte karbon/epoxy-vakuumstøp. To slike 50-fotere er kjøpt av nordmenn, den første seiler med sveitsisk flagg i Middelhavet, og den andre har nettopp ankommet Sandefjord hvor den rigges, og gjøres klar for Færderseilasen. 

ClubSwan 50 har lykkes fordi verftet gikk ekstremt. Det er en rendyrket regattabåt,men strenge klasseregler. 

ClubSwan 50 «Mathilde» har plukket unge norske seilere til laget, les: Hvordan bli en proff seiler. 

Ett tøffere marked

ClubSwan 36 vil nok følge samme oppskrift, men her er markedet tøffere. New York Yacht Club har nettopp sjøsatt sin satsning, Melges 37, som også er ekstrem. I England har Fast 40+-klassen skutt fart, så kjøpere av denne typen båter har alt mange valg. 

Den røffe skissen har en strek på siden av skroget, hva kan det være for noe. Kan det være en foil for å stabilisere båten og gi løft, slik som på Figaro 3?

ClubSwan 50 ble kåret til Årets Seilbåt i Europa i vinter. SEILmagasinet har seilt båten, les: Vant med en ekstrem design. 

 

 

 

INVITASJON: Dette er alt som vi vet om den nye båten.
PROFF: Club Swan 50 er en klasse i sterk vekst, og øker etterspørselen etter gode seilere.