SEILNORGE - NORSK BAVARIA KLUBB:

Hva? Skipperen på skolebenken?

Etter å ha tenkt på det i mange år fikk jeg i høst omsider både tid og mot til å melde meg på fritids­skipperkurs som leder frem til D5L-sertifikat.

Publisert Sist oppdatert

Mitt motiv for å gjøre dette er ikke muligheten til å føre båt inntil 24 meter, men å få en grundig gjennomgang av sjøveisregler, navigasjon og andre viktige temaer som en fritisskipper bør beherske.

Etter å ha seilt i femti år mener man kanskje at man har oversikt over det meste, men jeg forstod raskt at her var det bare å brette opp ermene og jobbe for å fylle store og små kunnskapshull og for at regneoppgavene skulle sitte. Det har vært uvant å sitte på skolebenken igjen og ha eksamener.

Moderne elektroniske hjelpemidler er flotte å ha tilgang til, men ulempen er at vi glemmer grunnleggende kartforståelse og navigasjon. På kurset bruker vi «gammeldagse» papirkart, kompass, kurslinjal og passer for å finne ut hvor vi er og hvor vi skal.

Dette er det en trygghet å få frisket opp slik at man er godt forberedt den dagen elektronikken svikter. Dessuten er gamlemetodene disiplinerende og mye morsommere enn å se på en skjerm.

Kurset startet i oktober 2018 og går en kveld i uken frem til mai. Det gjennomføres i samarbeid med Blommenholm Båtforening.

Av i alt 20 deltakere er det seks deltakere fra Bavaria­klubben. Kursleverandør er Oslo kystskipperskole med Roar Breivik som svært kyndig instruktør. Han evner også å skape god stemning, så onsdagskveldene har virkelig blitt et ukentlig høydepunkt dette halvåret. Jeg anbefaler varmt dette kurset både til ferske og godt erfarne skippere.

Powered by Labrador CMS