SEILNORGE - NORSK BAVARIA KLUBB:

Hva? Skipperen på skolebenken?

Etter å ha tenkt på det i mange år fikk jeg i høst omsider både tid og mot til å melde meg på fritids­skipperkurs som leder frem til D5L-sertifikat.

Publisert Sist oppdatert

Mitt motiv for å gjøre dette er ikke muligheten til å føre båt inntil 24 meter, men å få en grundig gjennomgang av sjøveisregler, navigasjon og andre viktige temaer som en fritisskipper bør beherske.

Etter å ha seilt i femti år mener man kanskje at man har oversikt over det meste, men jeg forstod raskt at her var det bare å brette opp ermene og jobbe for å fylle store og små kunnskapshull og for at regneoppgavene skulle sitte. Det har vært uvant å sitte på skolebenken igjen og ha eksamener.

Moderne elektroniske hjelpemidler er flotte å ha tilgang til, men ulempen er at vi glemmer grunnleggende kartforståelse og navigasjon. På kurset bruker vi «gammeldagse» papirkart, kompass, kurslinjal og passer for å finne ut hvor vi er og hvor vi skal.

Dette er det en trygghet å få frisket opp slik at man er godt forberedt den dagen elektronikken svikter. Dessuten er gamlemetodene disiplinerende og mye morsommere enn å se på en skjerm.

Kurset startet i oktober 2018 og går en kveld i uken frem til mai. Det gjennomføres i samarbeid med Blommenholm Båtforening.

Av i alt 20 deltakere er det seks deltakere fra Bavaria­klubben. Kursleverandør er Oslo kystskipperskole med Roar Breivik som svært kyndig instruktør. Han evner også å skape god stemning, så onsdagskveldene har virkelig blitt et ukentlig høydepunkt dette halvåret. Jeg anbefaler varmt dette kurset både til ferske og godt erfarne skippere.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.