SKJÆLØY: Damer ønsker at flere damer tar roret.

– Seil sjæl damer

Dét oppfordrer May-Linn Hovind og Kristin Vold Hjerpås, som arrangerer en seilas nettopp for damer.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er fem-seks damer som har seilt lokal onsdagsregatta på Skjæløy i Østfold et par sesonger nå og ønsker flere damer med, forteller Kristin Vold Hjerpås til SEILmagasinet. 

Derfor har hun og May-Linn Hovind satt i gang dame-seilasen «Seil sjæl Skjæløy. Den arrangeres 24. til 26. mai og består av to seilaser, én fredag ettermiddag og én på lørdag. Arrangøren vurderer vind og vær før endelig rute blir bestemt. Lørdag er det planlagt en seilas fra Skjæløy rundt Hollenderbåen og tilbake, en distanse på 16 nautiske mil per seilas. 

DAMER: Kristin Vold Hjerpås og May-Linn Hovind står bak «Seil sjæl Skjæløy».

Hiv av gubbene

– Selv skal vi som seiler båt sammen hive av gubbene og tørre å stille med tre båter. Vi håper mange flere gjør det samme og får erfare mestringsfølelsen vi har fått ved å fylle båten med venninner, forteller Vold Hjerpås.

Arrangøren har fått en avtale med Skjæløy slipp om gjesteplasser. Her er det alle fasiliteter, som toalett, dusjrom, havnebutikk, seilmaker, verksted, diesel og restaurant. Fredag ordner seilerne middagen selv, lørdag er det felles middag på restaurant Kystkroa.

For alle

– Vi arrangerer seilasen for å få flere damer og jenter til å være skipper på egen skute. Motivasjonen er lavterskel, lavkost, moro - og litt skummelt. Det er ingen krav til medlemskap i seilforeninger, målebrev og starter på GPS-tid. Vi bruker seilvettregler med noe innslag av regatta-startregler, sier den ivrige seileren. 

For å få en rettferdig premieliste vil båtene seile etter det gamle LYS-tallsystemet.