Informasjon fra Tønsberg Seilforening

SEILGLEDE: J70 gir gode opplevelser i all slags vær.

Tønsberg Seilforenings damesatsing

Med ny J70 i foreningen er det mulig å sette høyere mål. Tre lag til Dame-NM kan være mulig.

Linn Eve Krogholm • Vi startet damesatsingen våren 2023. Det ble en fantastisk start med rundt 50 damer som kom på «vintersamlingene» og interessen holdt seg gjennom sesongen. Vi har hatt praktisk, uformell trening i skjærgården og regattatrening på onsdagsregattaene. 

Denne sesongen er det bare å fortsette, og i skrivende stund har vi gjennomført desember- og januarsamling. Det er viktig å holde kontakten gjennom vinteren. Vi har evaluert fjoråret, lagt planer for 2024 og skal ha kommende samlinger med kappseilingsregler og regattatips, samt motorkurs. Damene er også opptatt av sikkerhet, så når det blir litt varmere i været vil vi gjennomføre trening med mann over bord, førstehjelp og generelle sikkerhetstips.

Damesatsingen kom i gang samtidig med satsing på J70 i foreningen. Vi hadde én båt fra før, og i vinter har TS gått til anskaffelse av nok en J70. Det er skikkelig moro. Nå kan vi matche og trene flere lag sammen, og i kommende sesong ser det ut til at vi kan stille tre damelag til Grundig Women’s Cup og dame-NM.

At vi har satset på «TS-hunseiler» har ført til at flere som har latt seilingen liggende brakk nå er tilbake og ønsker å være aktive, og mange nybegynnere har kommet til. Det er viktig for oss i rekrutteringssammenheng å være lydhøre på hva damene trenger og ønsker seg. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Linn Eve Krogholm er styremedlem i TS og ansvarlig for damesatsingen.

J70: Tønsberg seilforening dobler antallet J/70.

Terminliste 2024

TS har en omfattende terminliste for 2024. Vi skal ivareta behovet for både lokale nasjonale og internasjonale regattaer.

• Nøtterøy Rundt er en begivenhet som trekker mange, med felles middag og konsert etter regatta. I år er det Martin Nyhus med sitt seksmannsband som underholder. Vi oppfordrer miljøet i kretsen til å delta.

• Vi ønsker Seilsportsligaen velkommen til årets midtsommerarrangement og har senere på sesongen også gleden av NoM i Snipe samme helg som vi bringer ligakonseptet inn i det internasjonale RS Elite-miljøet.

• I august og september følger flere NM: Yngling, Soling, ORCi, Princess og Melges. TS er glad for god rekruttering i dommermiljøet og ser frem til fine seilaser og festmiddager under alle arrangementer.

• Vi viser til våre hjemmesider og Facebook, der arrangementene er listet lett tilgjengelig. Som forening ser vi frem til en spennende sesong og ønsker alle deltakere hjertelig velkommen.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.