Booking av havneplass i Danmark

25 danske havner er klar for bestilling over nett, men prispåslaget er høyt.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Sæby er en populær havn, men det koster å bestille brygge plass i forveien.

I fellesferien er det ofte en stressfaktor å finne plass i de mest populære gjestehavene. Det gjelder å være tidelig ute, og da blir det korte dagsetapper. Dockspot har hatt en slik løsning noen sesonger. Dette systemet har sin opprinnelse i Sverige, men er blitt utvidet til Norge, Finland, Tyskland, Polen og Danmark også. I Danmark er det kun en havn, og i Norge er det kun havner i oslofjorden som er med.

Danske MarinaBooking.dk har utviklet et konkurrerende system i samarbeid med Dansk Sejlunion. Og FLID, Foreningen af Lystbådehavne i Danmark. Systemet har til nå samlet 25 havner.

MER ENN BOOKING

MarinaBooking.dk inneholder informasjon om seilig i Danmark. Den inneholder en kalender med hva som skjer langs kysten, og inneholdet blir levert av VisitDenmark. Videre er det mulig å søke opp ledige faste båtplasser på ulike steder i Danmark..

TREGT OG DYRT

Jeg forsøkte å bruke systemet på iPad med 3G. Etter noen minutters venting ga jeg opp. Med fast linje på jobben gikk det raskere, men jeg ble ikke imponert. Mange unødvendige steg å gå gjennom. Prisen var også høy. I Sæby måtte jeg betale 530 dkr for en natt i juli, ordinær pris er 190 for en båt under 12 meter. I Fredrikshavn slapp jeg unna med 255 d kr, mot 150 kroner som er ordinær pris. Overraskende høyt prispåslag for et område hvor antall gjestedøgn per år er fallende, noe som øker sjansen for plass. Verken Lesø, Skagen eller Anholdt er med i Systemet.

Du finner nettsiden her