Danmarks topp 10 destinasjoner

Sør for Anholt ligger det en rekke idylliske havner, som sjelden får besøk av norske seilere. Her får du insidertips til en vellykket seilferie i det yndige landet.

Publisert Sist oppdatert

–Mange norske seilere kjenner Skagen, og noen seiler helt til Læsø, men hvorfor stoppe der, spør generalsekretær Anders Kristensen i KNS (Kongelig Norsk Seilforening). Han er dansk og vokste opp med seiling på turer med familiens båt i barndommen. Ifølge Kristensen er det mange hyggelige havner i Danmark som bare sjelden får besøk av norske seilere.

I denne artikkelen deler Kristensen sine beste tips med norske seilere, men først noen generedlle betraktninger om det å seile i Danmark: Vinden blåser som regel fra den vestlige kvadranten om sommeren. Landet er flatt slik at det ikke er så mange naturhavner med le, men det er stor forskjell på sommere med stabile høytrykk og med lavtrykk i kø. De fleste nordmenn er nok også klar over at det er langgrunt med gjørme- eller sandbunn de fleste steder.

En hyggelig side ved å seile i Danmark er rimelige gjestehavnspriser, og danskene har et annerledes system enn i Norge. Der blir båtplasser omgjort til gjestehavner når båteier er på ferie. Kristensen anbefaler å starte seilturen tidlig om morgenen for å komme i havn mens det ennå er mange ledige plasser. De fleste havnene i Danmark er kommunale, og regnes som rekreasjonsområder. Som regel er det også en kro eller restaurant i havnen, som ofte er drevet av den lokale seilforeningen, og hvor man kan møte andre seilere og få nyttige tips og råd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS