Sørlandskystens satelitthavner

Del 1: Lillesand, Arendal og Kragerø

Sørlandets byer frister med både nødvendige og unødvendige tilbud, men ofte er lysten liten til å dra hele feriebåten inn i en tettpakket havn. Rundt om ligger det satellitthavner som bare ligger en jolletur unna.

Publisert

I løpet av en sommertur langs Sørlandskysten blir det flere ganger behov for en tur til et større sted for å bunkre og gjøre nødvendige ærender. Kanskje skal det handles inn stort på et supermarked, kanskje må vinmonopolet avlegges et besøk, kanskje blir suget etter litt urbant liv hos enkelte om bord for stort eller kanskje er det en utstilling eller forestilling man gjerne vil ha med seg. Behovene kan være så mange, men ikke alltid er det like fristende å drasse med seg hele ferieboligen inn i en tettpakket havn med ditto stress, mas og kjas.

Et veldig godt alternativ kan være å ankre båten i en fredelig bukt og i stedet ta jollen eller RIBen til byen for å få kjøpt det man trenger – eller oppleve det man ønsker. Så kan heller de som vil nyte sommersola om bord få bli igjen og passe på båten, mens resten av mannskapet får tilfredsstilt behovet for alternativer.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER