Delingsøkonomien gir bedre bryggeinntekter

Ledige bryggeplasser kan gjøres om til penger for både båteiere og seilforeninger. NSF har inngått et samarbeid med svenske Mooringo som kan gi store fordeler for medlemmene.

Publisert Sist oppdatert

Ledige bryggeplasser kan gjøres om til penger for både båteiere og seilforeninger. NSF har inngått et samarbeid med svenske Mooringo som kan gi store fordeler for medlemmene.

Din forening bør gripe denne muligheten.

– Jeg er selv seiler, jeg bor i båt og denne appen har jeg lagd om bord. Vårt mål er å få flere ut på sjøen, og med appen Mooringo blir det enklere for alle å finne en båtplass og samtidig la foreningene, selv de uten gjestehavn, tjene penger på ledige båtplasser, sier Robert Mertens, grunnlegger av Mooringo.

Mooringo er en app hvor den enkelte båtplass-eier enkelt registrerer når båtplassen er ledig. Dermed kan andre seilere som er på vei, se hvilke plasser som er ledige og tilsvarende enkelt booke og betale plassen med et par trykk på mobilen.

– Vi håper at samarbeidet med Mooringo gjør båtlivet enklere tilgjengelig og øker inntektene for våre foreninger og deres medlemmer. Dette er delingsøkonomi i praksis, sier Jon Amtrup, tursjef i NSF.

Inntektene fra de ledige plassene kan enten deles mellom plasseier og seilforening, eller alt kan gå til seilforeningen. Det er foreningen selv som avgjør fordelingsnøkkelen.

Mooringo har allerede en tilsvarende avtale med det svenske seilforbundet og deres medlemmer. Det gir norske seilere tilgang til havner også utenfor Norge.

Norges Seilforbund har inngått et samarbeid med Mooringo som gjør at medlemmer av NSF kan teste Mooringo gratis i 2017 hvis de melder seg på innen 31. mars 2017. I 2018 påløper en lisensavgift som er avhengig av havnens størrelse – for eksempel så koster det NOK 1000 for en havn med over 500 plasser. Vil din forening teste Mooringo? Kontakt [email protected]

For mer informasjon om Mooringo.