Havblikk

Den beste hemmeligheten

Publisert Sist oppdatert

Det verker mildt i føttene. Hodet svever fortsatt oppe rundt Slogens kvasse topp og snart skal jeg komme meg ned på bakken med et friskt bad i Hjørundfjorden. Men først må jeg knyte av meg fjellskoene og sette dem til lufting på dekk.

Det hviskes om en litt for dårlig bevart hemmelighet i seilmiljøet. Men det skulle egentlig ikke vært noe å snakke stille om. Det er en engere krets som lårer sine seile under en fristende fjelltopp. Kaster anker, snører på seg sine slitte fjellsko og setter seg i jolla. Den toppen skal vi opp på. Om ikke annet for å få et nytt perspektiv på seilbåten langt der nede.

I Haugesund Seilforening har de satt system i Seil&Fjell-herligheten og dannet en egen gruppe. Når du lever og seiler på Vestlandet, er det vel strengt tatt bare en naturlig kobling. Nordmenn generelt er jo med tiden blitt mer og mer opptatt av utelivet og stillheten en finner langt fra dagliglivet. Fersk forskning viser også til at det er direkte helsebringende å komme seg ut i naturen, og for en nasjon som har kommet til verden og vokst til en av verdens rikeste via havet, er det vel bare naturlig at hav og fjell kombineres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her