Desjoyeaux i mål i dag

Etter 84 dager på havet går «Fonica» i mål i dag litt over kl 16.00 GMT.

Publisert

Michel Desjoyeaux har ledet seilasen siden før jul, og har hele tiden økt sin ledelse. Det blir første gang at samme person har vunnet Vendee Globe to ganger. Michel Desjoyeaux vant også i 2000/01 den gangen Ellen MacArthur tok andre plass. Den gang brukte Michel Desjoyeaux 93 dager og 3 timer.

Lenge til neste båt

De fleste av de antatt sterkeste båtene har for lengst måtte bryte. Kun Jourdain Roland er en av favorittene som holdt med lenge. Han ligger fremdeles på andre plass, men har mistet bulben på kjølen, og seiler forsiktig til Azorene hvor han med all sannsynlighet må bryte. Det er ikke lov å motta hjelp utenfra under Vendee Globe.

Le Cléac’h Armel på tredje plass ligger 1670 bak Desjoyeaux og vil nok ta sølvet.

Du kan lese om Rolands kjølproblemer her.

Spennende om bronsje

Sam Davies ligge i dag på fjerdeplass, men kun 80 nm foran Marc Guillemot som nå også seiler fortere. Det blir sannsynligvis en av disse som får bronsje. Blir det Davies så blir hennes prestasjon i klasse med Mac Arthurs andreplass for åtte år siden. Davise seiler båten som Desjoyeaux vant med i 2000/01, og som også vant i 2004/05.

Som en ulv

Michel Desjoyeaux hadde uflaks i starten og måtte snu for å reparere båten. Han fikk dermed en dårlig start på seilasen. Men Michel Desjoyeaux tok raskt inn på feltet, og spiste seg opp båt for båt.

Mike Golding som selv var en av favorittene har fortalt at lederbåtene seilte smart, forsiktig og fornuftig i starten og det meste gikk bra. Men Michel Desjoyeaux kom bak som en ulv i enorm hastighet. Det skapte panikk og de fleste begynte å ta sjanser. Det førte til at båter mistet masten, eller fikk andre problemer etter at de hadde blitt kjørt for hardt. 18 båter har falt fra, men Roland vil det bli 19 båter.

Stor spredning

Noen har tatt det piano. To båter er fremdeles i sydishavet og enda ikke rundet Kapp Horn. Sedlacek Norbert og Dinelli Raphaël har over 7000 nm igjen. Kun åtte båter av de 12 som fremdeles er igjen har krysset ekvator.

Du kan følge innkomsten live her.

Powered by Labrador CMS