ARISTOKRATEN: I Discovery 58 er en oppgradert versjon av 57 som vi testet for noen år siden.

Discovery Yachts omorganiserer etter rettsak

Maria og Andrew France ble tilkjent 900 000 pund etter en rettsak rett før jul.

Publisert Sist oppdatert
UTSTILT: «Elusive» ble utstilt i USA høsten 2017.

Discovery Yachts har tatt grep etter rettsaken, og omorganisert ledelsen. Det engelske verftet har en haug av prosjekter, og viser ny modell på 48 fot i Dusseldorf, første modell i en ny serie. Den nye serien går under navnet Revelation Yachts, som har mye tilfelles med Discovery Yachts. Forskjellen er at nyehten har lavere overbygg, og ikke opphøyet salong, som Discovery er kjent for. 

En trist historie

Rettsaken som Discovery Yachts tapte stiller mange spørsmål. Av en eller annen grunn stilte ikke verftet opp i rettsalen, og gikk til gjeldsforhandlinger. 

Historien forteller at det ikke er lurt å ha dårlig tid med å komme seg av gårde på langtur med en kliss ny båt, særlig om det er eierens første båt. Historien er trist både for båteierne, og for verftet. 

Lekkasjer

Maria og Andrew France kjøpte en Discovery Yacht på 58 fot i 2015 og fikk den levert forsinket i januar 2017. Paret var ivrige å komme seg sydover. Under jomfruturen ble det oppdaget lekkasjer gjennom mastekragen, og det ble også oppdaget et vanntett skott som ikke var tett. Discovery 58 «Elusive» var parets første båt, og problemene fortsatte. En blokk i davitten røk, som førte til at fjolla ble hengene i vannet etter båten. Paret hadde også problemer med elektronikken, særlig autopiloten som skrudde seg av. 

Båten ble forsøkt reparert i Spania, uten at eierne ble fornøyd. 

Båteieren ble flau over båten som stinket diesel i salongen, og hadde skuffer og skap tapet igjen for å holde ting på plass. Båten ga eieren kallenavnet «HMS Disappointmen».

Andrew France hevdet i retten at drømmebåten ble et helvete, mens forsvareren for Discovery Yachts mente at eieren manglet kompetanse. 

Dommeren mente at feilene var forårsaket at selgeren ikke sørget for at båten overholdt spesifikasjonene, og var av tilfredstillende kvalitet og egnet til formålet. 

Forsøkt reparert

Det ble heller ikke enklere at Discovery Yacht Sales Ltd som solgte han båten, mens det er Discovery Yachts Group Ltd som har utført reperasjoner. 

Båten kom til Karibia, hvor det Discovery Yachts utførte overflatiske reperasjoner i følge eieren. 

Eieren ble enige om å stille ut båten på Annapolis Sail Boat Show i 2017, mot at den ble satt i stand. Den ble stilt ut, men eieren mente at den ikke holdt standarden som forventet, og at den ikke var egnet for havseilas. Båten var fremdeles ikke tett i dekk. «Elusive» ble fraktet tilbake til England på et skip. 

Omorganisert

Discovery Yacht skriver på Facebook at selskapet har tatt grep, og fått inn nye midler. Selskapet har fått ny sjef, og selskapet ser fremover. Kunder skal ikke bli berørt. 

Discovery Yachts består i dag av seks ulike seriere, hvor Revelation Yachts er ny. Gruppen har også katamaraner, båter med klassiske linjer, og Southerly. 

Mer om rettsaken her