Lureføre i starten av VM 

Typisk Færdern i lettvind, oppsummerer VM til nå. Se bildekarussel og les om de seneste utviklingene: 

Publisert Sist oppdatert

Rapport fra fjorden 16:30:

Det er et vakkert syn vi er vitne til i ettermiddagssolen. I lett østlig vind flyr alle båtene spinnaker eller gennaker, og de båtene som har vind glir avgårde i tre-fire knop. Med sporadiske vindfelt som dukker opp i både på øst- og vestsiden av fjorden er det derimot lureføre. 

De små og lette båtene går bra, og virker å innhente de større. Det går derimot i rykk og napp – noen går fort, noen går sakte. 

«Snakkas» virker å ha seilt best til nå. «Born to Run» fikk en svært god start, og ligger for øyeblikket veldig godt an. 

SEILmagasinet vil fortsette å publisere løpende oppdateringer. Les mer om båtene, banen og været under: 

Link til tracking

Litt om banen: 

Kortere bane

Banene ar avkortet. Alle skal seile til Arendal, og så over til svenskekysten. De store skal til Smögen, mens de små skal til Väderöarna. Så settes kursen mot Struten, utenfor Hankø. 

Derfra blir det en ny, kortere trekant til havs. De små skal til Færder, og så over til Persgrunnen sydvest for Koster før de setter kursen på ny til Struten, og så i mål ved østre innløp av Vrengensund. 

Den største klassen skal til Rakke, før de setter kurs mot Persgrunnen og avslutter likt som de små.

Arrangøren har estimert at de første båtene kan gå i mål alt torsdag kveld. 

BANER: De små skal seile etter rød strek, og de store etter gul strek. Den mellomste klassen skal seile sammen med de store i første trekant, og med de små i andre trekant.

.