Drøbaksund – en stor parkeringsplass

Økende strøm og minkende vind skapte en enorm oppsamling av deltagere av Færderseilasen. Se film.

Publisert

Det var i Drøbaksund regattaen ble avgjort for de fleste. Med motstrøm på over en knop på det trangeste, og mange båter som slet med å holde høyere fart enn strømmen, ble Drøbaksund en stor propp for mange. Man skulle tro det var snakk om ren flaks av de som kom seg enkelt igjennom, men som ofte ellers inneholder toppen av resultatlisten mange profilerte navn.

Se film fra starten her.

Stor spredning

På natten ble det snakk om to grupper under Færderseilasen. De som kom seg gjennom, og de som ble liggende. Raske og lette båter var en fordel. Båter som klarte greit å seile raskere enn strømmen i mot. De som klarte å finne fri vind, og som klarte å fortutse både hvor vinden var og hvor strømmen rant.

    Det gjaldt også å være rask med trim av seil, og opp og ned med spinnaker etter hvert som vinden snudde.

Vest siden av Håøya

Å gå på vestsiden av Håøya er en skikkelig omvei.  En vei som sjelden lønner seg. Det gjorde det i år. 8 meteren «Fenris» fra Larvik tjente mye på å gå vest for Håøya. Båten seilte rundt de fire 12-meterne, og var forbi Drøbak over en time foran neste båt. Det holdt til seier til slutt. Les sak her.

    Østsiden av Oscarsborg var det også mange som tjente mye på. En av dem var «Virginia», Michael Nygårds Bashford 36 fra Stavanger. Les sak her.

Powered by Labrador CMS