ENKELT: Rullestorseil og selvslående fokk gjør seilhåndteringen enklere.

Enda en nyhet fra Dufour

Dufour 430 Grand Large utvider serien til åtte modeller i serien mellom 30 og 50 fot.

INNREDNING: Dufour 430 kommer med tre eller fire lugarer. Planløsningen er original.

Dufour 430 får det samme formspråket som Dufour 390 som vi skrev om i april. Begge båtene vil få premiere under utstillingen i Cannes i september, hvor den ene blir litt mindre enn Dufour 412, og den andre litt større.

Dufour 430 Grand Large får ett nyutviklet skrog med mye volum. Bredden er på hele 4,3 meter, 10 cm mer enn Dufour 412. Båten kommer i to innredningsalternativer i eik, teak eller moabi.

Også Dufour følger Hanse og har fått selvslående fokk. Men vinsjene på hyttedekk er beholdt. Baugspryd er på plass. Båten på tegningen har både rullestorseil og selvslående fokk. En lettvindt løsning, men ikke særlig innspirende under seil. 

Bare to bad

Mens Dufour 390 kan leveres med tre lugarer og tre bad, noe som er unik for størrelsen, er filosofien annerledes for 43-foteren. Charterversjonen av 390 er nok i markedet for charterseilere som skal ha mest mulig for pengene hvor egningen deles på tre par.

Dufour 430 kommer bare med to bad, men begge disse blir store. Eierversjonen har tre lugarer og byssa foran salongen som vi har sett på større båter, samt Elan GT5, mens fire-lugarsversjonen har langsgående bysse, og ekstralugaren ved nedgangen, bak byssa.

Som alle de andre Dufour-modellene er også 430 designet av Felci Yacht Design.

 

 

 

SALONG: Det er ingen tvil om at båten får ett tiltalende uttrykk. Byssa er flyttet frem mot hovedskottet.