E4 konsolliderer
E4 konsolliderer

E4 konsolliderer

Med forbehold om hvor E3 befinner seg etter å ha gått i Stealth modus siden igår kveld, tyder alt på at E4 konsolloderer ledelsen.

Publisert

Det har vært store omkalfatringer i VOR feltet det siste døgnet etter at VOR flåten har vært gjennon flere værsystemer. Feltet har strukket seg til 130 nm fra E4 til Green Dragon, og mellom dem har det vært store skiftninger.

Teleblue er taperen

Den store taperen har vært Telefonica Blue som igår tapte ledelsen og en stund lå helt nede på 4. plass, og nok en gang ser det ut til at det kan bir en av Ericssonbåtene som går av med etappesieren. I øyeblikket er det E4 som ligger best an til det, mens kampen om de neste tre plassene kan bli intens mellom E3, Telefonica Blue og Puma.

Verbraaks triumf

Også for Wouter Verbraak, navigatøren på Delta Lloyd har denne etappen vært litt av en triumfferd. I den eneste båten fra forrige VOR har båten sikret 3. plass ved passering av Ferndando de Noronha, og nå kjemper båten med Telefonica Black om 5. plassen i mål.

Det skal derfor bli uhyre spennende å se hvordan E3 har kommet ut av Stealth modusen som de gikk inn i i går kveld og som gjør at de kan skjule posisjonene sine i 12 timer.

Vindkantring favoriserer teten

Lederbåtene er nå på styrbords halser på ve inn i en vindkantring som vil tvinge dem til å slå over på babord. Av de båtene hvis posisjoner vi kjenner, er det E4 som vil komme best ut av det og dermed øke på konkurrantene.

Spennende blir det uansett de siste milene på vei til Boston, nå kun 348 nm foran E4.

Innspurten kan du følge her på seilas.no. 

Powered by Labrador CMS