Effektiv vintertrening i Dubai

Svenske Victory Challenge avslutter nå vintertreningen etter 30 dager i Dubai. Seilingen har vært like effektiv som to og en halv måned i Valencia.

Publisert

Vintertreningen i Dubai er avsluttet over all forventninge og erfaringene kan nå oppsummeres. - Med 25 dagers tobåtsseiling av høy kvalitet  fra  4 januar til og med 4 februar har alle forventninger blitt overtruffet. Jeg har aldri seilt noe sted der det har vært så stabile vindforhold sammenhengende i en hel måned, sier Magnus Holmberg, skipper og rorman. Nå har nedmonteringen av svenskenes base i Dubai startet etter at den siste seiledagen var igår. Da herjet sandstormen over Dubai og Holmberg klaget over sand over alt, også i øynene.

Seilerne har har fått kappseilingstrening ombord på Örn (SWE 63) og Orm (SWE 73) i de samme vindforhold som er forventet når Louis Vuitton Cup begynner  i Valencia 16 april. Med vind fra åtte til 25 knops har seilrne fått en fin gjennomkjøring med prestart, taktikk og manøvrer. Etter at man i høst hadde fokusert på fartstrening har man nå satt mannskapet under press  med avanserte manøvre. Det er derfor stor forskjell på mannskapet idag og da de startet seilingen i Dubai 5. januar.

På de 25 dagene seilerne har vært på vannet har de i alt fått lagt ned 181 timers høykvalitetstrening. Til sammenlilgning ville laget har trengt to og en halv måned for å få gjennomført et tilsvarende program i Valencia.  – Hadde vi vist det vi vet idag hadde det vært en enkel beslutning, sier Magnus Holmberg som legger til at man også har hatt flaks med forholdene.

Nå drar hele laget til Valencia der tren ingen med den nye SWE 96 starter i løpet av kort tid. .

Powered by Labrador CMS