TWOSTAR: Regattaen i 2020 var ekstremt varm, og preget av lite vind.

Sprikende prognoser for Raymarine TwoStar

De ulike modellene er enige i vindretningen men ikke i vindstyrken.

Publisert

41 båter er nå påmeldt Raymarine TwoStar, shorthandseilernes presisjeregatta. Første start går alt 08.00 fredag morgen, og andre start to timer senere. Det virker som alle skal rekke festen på Hankø Yacht Club på lørdag kveld.

Samme bane som 2020

Løpet blir på ca 140 nm hvor båtene starter fra Hankø, og seiler til Jomfruland, opp fjorden øst for Fulehuk til Slagentangen, ned til Torbjørnskjær, på østsiden av Rauer og Søstrene, til Tristein, og tilbake til mål.

Fra 9 til 26 knops vind

– Vi starter med vind fra syd, men den vil snu til nord, og så til sydøst. Det virker som vi vil få vind fra alle kanter, mener Eira Naustvik som har kjørt weatherrouting for regattaen. Det har hun gjort med sin egen båt «Cruella» som modell, men skal seile på «Astragale» som er større og raskere.

– Det er vindstyrken som værmodellene er uenige i, og i verste fall så blir det lett vind hele veien, men fire av seks modeller sier at regattaen vil ta mellom 26 og 30 timer med «Cruella». «Astragale» vil være ca 20 prosent raskere.

Direkte kurser

– Det blir sønnavind og fine forhold fra start. Om vi får 10-12 knops vind, så runder vi Jomfruland på fredag ettermiddag, kanskje alt 17.30, forteller Naustvik. Så vil vinden løye, og dreie mot vest. Det blir et bra strekk tilbake til Færder, men vinden vil dreie mot nord i løpet av natten og gi kryss mot Slagen. Lørdag formiddag skal det blåse fra øst.

Følg med

Alle båtene vil også i år få trackere om bord, slik at de hjemme kan følge båtenes progresjon og plassering.

ROUTING: Anbefalt kurs ut fra ulike værmodeller på PredictWind for «Cruella«
BØLGEVARSEL: Kryssende bølger og sterk svenskestrøm vil prege regattaen.